Overig

Zo bieden steden hun bidbook voor Songfestival aan

Woensdagochtend boden vijf steden in Hilversum hun bidbook aan voor het Eurovisie Songfestival. Hiermee stellen zij zich officieel kandidaat als organisator van het evenement.

Fietskoerier

Een bidbood aanbieden lijkt heel saai. Maar dat was het niet. Zo liet Utrecht het bidbook bezorgen met een fietskoerier. Jaarbeurs-directeur Jacqueline Bakker en wethouder Klaas Verschuure gaven om 9:00 uur het bidbook aan de koerier op het Domplein. Vervolgens speelde stadsbeiaardier Malgosia Fiebig een aantal Songfestivalliedjes op het carillon van de Domtoren toen de koerier wegfietste.

De Utrechtse plannen voor het Eurovisie Songfestival 2020 zijn per fietskoerier op weg naar Hilversum pic.twitter.com/UWWmzkJhiq

— Richard Hoving (@RichardHoving) 10 juli 2019

Bosche bollen

Den Bosch presenteerde haar bidbook met een aantal smakelijke - hoe kan het ook anders - Bosche bollen. En dit ging samen met de spitsvondige slogan 'Doeze de groeten uit Brabant'.

Directeur Jeroen Dona presenteert zijn Brabanthallen; “ontwikkeld voor grote tv producties” #ob pic.twitter.com/GlNTOIB8mt

— Tom van den Oetelaar (@tomroepbrabant) 10 juli 2019

Thema Maastricht bekend

De exacte plannen van de steden zijn nog niet bekend. Maar Maastricht maakte deze week wel het thema bekend: Come closer. Dit staat volgens de gemeente voor "wat meer intimiteit aan het grote, uitbundige Eurovisie Songfestival".

Verder bieden vandaag ook Rotterdam en Arnhem hun plannen aan. In augustus horen we wie het liedjesfestijn gaat organiseren. Daarna buigt de Europese omroepkoepel EBU zich nog eens over de keuze.

Foto: AVROTROS

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater