Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Zo bieden steden hun bidbook voor Songfestival aan
10-07-2019

Zo bieden steden hun bidbook voor Songfestival aan

Woensdagochtend boden vijf steden in Hilversum hun bidbook aan voor het Eurovisie Songfestival. Hiermee stellen zij zich officieel kandidaat als organisator van het evenement.

Fietskoerier


Een bidbood aanbieden lijkt heel saai. Maar dat was het niet. Zo liet Utrecht het bidbook bezorgen met een fietskoerier. Jaarbeurs-directeur Jacqueline Bakker en wethouder Klaas Verschuure gaven om 9:00 uur het bidbook aan de koerier op het Domplein. Vervolgens speelde stadsbeiaardier Malgosia Fiebig een aantal Songfestivalliedjes op het carillon van de Domtoren toen de koerier wegfietste.


Bosche bollen


Den Bosch presenteerde haar bidbook met een aantal smakelijke - hoe kan het ook anders - Bosche bollen. En dit ging samen met de spitsvondige slogan 'Doeze de groeten uit Brabant'.


Thema Maastricht bekend


De exacte plannen van de steden zijn nog niet bekend. Maar Maastricht maakte deze week wel het thema bekend: Come closer. Dit staat volgens de gemeente voor "wat meer intimiteit aan het grote, uitbundige Eurovisie Songfestival".Verder bieden vandaag ook Rotterdam en Arnhem hun plannen aan. In augustus horen we wie het liedjesfestijn gaat organiseren. Daarna buigt de Europese omroepkoepel EBU zich nog eens over de keuze.

Foto: AVROTROS

Gerelateerd nieuws