Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Stanley Burleson ontvangt Gouden Genesius Penning
14-11-2017

Stanley Burleson ontvangt Gouden Genesius Penning

Gisteren ontving musicalacteur en choreograaf Stanley Burleson de Gouden Genesius Penning. Deze prijs wordt elk jaar toegekend aan een veelzijdige theaterpersoonlijkheid en podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten. De uitreiking in Amsterdam werd georganiseerd door Stichting Tekstpierement. Stanley was erg blij met de prijs: "Zonder dieptepunten, zijn er geen hoogtepunten."Volgens de jury is Stanley "een veelzijdige theaterpersoonlijkheid die niet alleen een enorme carrière op het toneel heeft, maar een net zo'n indrukwekkend oeuvre achter de schermen als choreograaf. Daarnaast geeft Stanley zijn kennis door aan jonge theatermakers en -performers door het geven van lessen, workshops en masterclasses".Jos Brink
De prijs werd in het leven geroepen ter ere van Jos Brink die overleed in 2007. Brink had zelf ook een veelzijdige carrière; hij was acteur, cabaretier, zanger, schrijver, tv-persoonlijkheid en theaterproducent. Dertig jaar lang was de penning een steun en inspiratie tijdens zijn werkzaamheden. Met de penning leeft de herinnering aan Brink voort en hoopt men dat zijn gewetensvolle en niet aflatende inzet de komende generaties artiesten inspireert zich net zo in te zetten voor theater. De penning was eerder in eigendom van acteur Fred Astaire en Wim Sonneveld.

De naam komt van Genesius van Rome (286 of 303), de beschermheilige van onder andere podiumkunstenaars, acteurs, dansers en clowns.Vorig jaar nam Karin Bloemen de penning in ontvangst.

Sammy
Dit seizoen is Stanley Burleson te zien in de musical From Sammy with Love, een musical over de Amerikaanse entertainer Sammy Davis jr..

Gerelateerd nieuws