Artiesten

Sorry Arjen! Klagende Pierre Bokma biedt excuses aan

Pierre Bokma en Arjen Lubach hebben de strijdbijl begraven! Vorige week klaagde Bokma nog flink over het succes van de theatertour van Lubach, maar nu lijkt hij tot inkeer te zijn gekomen...

Pierre Bokma beklaagde zich er openlijk over dat tegenwoordig "iedereen met een vlotte babbel" volle zalen trekt in het theater. "Iedereen met een leuke babbel gaat tegenwoordig voor een zaal staan. Je wordt er helemaal gek van. Lubach mag van mij best de theaters in, maar ik vind hem vermoedelijk op televisie honderd keer beter," aldus Bokma. De gevierde acteur bood hiervoor onlangs zijn excuses aan per e-mail. "Ik wilde het niet op Twitter zetten, maar ik kan ook niet meer doen alsof hij nog de zondebokma is," aldus Lubach. "Het was een heel lief e-mailtje dat hij het niet wist". Gelukkig maar, want in de open brief die Arjen vorige week als reactie op Bokma's boze woorden schreef, schemerde zijn gekwetstheid flink door. "Ik ben de eerste die toegeeft dat mijn door mijn televisieprogramma verkregen bekendheid de reden is dat nu ├ęcht uitverkochte grote zalen speel, maar jouw idee dat ik op een dag ben gematerialiseerd in een gangkast bij de VPRO en me nu voor het eerst leuk babbelend aan het theaterpubliek laat zien, is een misvatting. Daar is jaren aan volslagen anoniem buffelen aan voorafgegaan, zo in de marge dat jij er dus niet eens van de op de hoogte was," aldus Lubach.

Theaterloopbaan Arjen Lubach

Zo speelde Lubach tien jaar lang bij de impro-cabaretgroep 'Op Sterk Water' en denkt nog regelmatig met liefde terug aan die tijd: "Ik mis ze best", erkende hij. "Het was elke dag keet. Het wordt ze tegenwoordig vaak gevraagd hoe het was dat Arjen Lubach vroeger bij de groep zat."

Pierre Bokma en De Verleiders

Pierre Bokma speelt momenteel in het toneelstuk #niksteverbergen van De Verleiders. De theatertour Arjen Lubach LIVE speelt in theaters door heel Nederland.

Benieuwd welke cabaret- en toneelvoorstellingen er spelen in het land? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater