Overig

Rosa da Silva winnares AKF Sonneveldprijs

Rosa da Silva won gisteren de Sonneveldprijs, de Publieksprijs en de Shaffy Cheque ter waarde van 2.500 euro tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De uitreiking vond plaats in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Dit bericht bekijken op Instagram

Hoi🙋🏻‍♀️ Ik heb DE AKF SONNEVELDPRIJS GEWONNEN!! EN NIET 1, MAAR 2: JURY & PUBLIEKSPRIJS✨💥💫🔥💃🏻 • Enorme dank aan de vakjury🙏🏼❤️ Ik leef mijn absolute droom. Dit hele festival was fantastisch. Samen met de geweldige muzikant Remko Wind ( @remko_wind ) ben ik sinds vorig jaar oktober bezig om mijn voorstelling ‘Daar moet je heen’ te ontwikkelen en aan te scherpen. De halve finalisten tournee was de perfecte manier om alles uit te proberen en soms gigantisch op je bek gaan. Ik heb onwijs veel plezier gehad met alle andere, super goede en leuke halve finalisten!!! Dit avontuur hebben we samen beleefd en dat is TERING VET🔥 • Mijn regisseurs waren Jeroen Woe ( @vanderlaanenwoe ) en Ilke Paddenburg ( @ilkepaddenburg ). Los van elkaar hebben zij de voorstelling naar een hoger niveau getild. Allebei goudeerlijk en direct. Geen gezeik, geen onnodige symboliek en geen moeilijk interessant gelul...gewoon AAN HET WERK! LOV IT!! Ik ben heeuuullll dankbaar dat ik met ze mocht werken🙏🏼🔥 • Daniël Lohues ( @daniellohues ). Bedankt voor de muziek die wij samen hebben gemaakt!! Het eerste moment dat ik mijn laptop naar je toe draaide met ‘uuh ja, nou, dit zijn..dan...uuh..mijn teksten...denk ik...’ En dat jij zei ‘nou, dat is toch hartstikke goed!?’ Je hebt geen idee❤️🙏🏼 En dat is prima, haha! Met je idool werken. Ik kan het iedereen aanraden😎 • Grote dank aan @amsterdams_kleinkunst_festival voor de goede begeleiding! In het bijzonder Daniël van Veen ( @dedanielvanveen ) en Anne van Rijn ( @annevrijn ). Heel fijn om met jullie paniek, hysterie en ervaringen te kunnen delen. Grazias🙏🏼 • Nieuw was de Shaffy Cheque van €2.500 van het Ramses Shaffy Fonds. Voor mijn eerste avondvullende programma. Ik ga dit bedrag goed besteden aan de voorstelling💥 • Mijn liefste familie. Met name mijn zus Maria ( @mariatenhoor ) en mijn broertje Manuel ( @manueldds ) vanuit Ecuador die mij zo fantastisch steunen met al hun liefde. Jullie zijn de allerbelangrijkste❤️ En dat weten jullie! • Mijn lief Erwin ( @erwin.ploeg ) met wie ik gister 1 jaar verkering had❤️ Je bent de allerliefste! • #amsterdamskleinkunstfestival #akfsonneveldprijs #kleinekomedie #finale #cabaret #kleinkunst #❤ • 📸: @jaapreedijk

Een bericht gedeeld door Rosa da Silva (@rosa.da.silva) op

Actrice

Da Silva is vooral bekend als actrice. Ze speelde onder andere Anne Frank in de musical Anne. Maar volgens de jury kan ze meer, want het noemt Rosa "een veelzijdig talent dat van het podium afspat". De jury bestond uit Tom Dicke (pianist & componist), Flip Noorman (theatermaker & zanger), Ria Marks (actrice & regisseur), Joost Nuissl (voormalig directeur De Kleine Komedie), Yassine Boussaid (directeur De Meervaart).

Tot eerdere winnaars van de AKF Sonneveldprijs behoren onder andere Van der Laan en Woe, Yentl en De Boer en Stefano Keizers.

Finalistentournee

Rosa stond in de finale met Meester Alex en Bart Melief. Het drietal toert dit najaar met een finalistentournee door het land.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater