Musical

Soldaat van Oranje viert negenjarig bestaan

De Nederlandse musical Soldaat van Oranje bestond gisteren precies negen jaar. Dat werd uiteraard groots gevierd! De productie nodigde vele speciale gasten uit voor een speciale gala-voorstelling met Oranje loper.

Daarmee wordt niet alleen het succes van de musical onderstreept. Ook laat het zien hoe de Tweede Wereldoorlog nog steeds leeft bij het publiek. En dat het verhaal van Siebren Erik Hazelhoff Roelfzema een verhaal van alle tijden is. Het publiek komt vaak nog een keer terug. Soldaat van Oranje is dan ook niet zomaar een musical, zo vertelde ook producent Fred Boot:

 

Hoog bezoek voor Soldaat van Oranje

Voor de speciale voorstelling waren een groot aantal speciale gasten uitgenodigd. Er waren veel BN'ers, zoals Monique van de Ven en Bridget Maasland. Maar onder de gasten liep bijvoorbeeld ook Marco Kroon, de Nederlandse officier die dezelfde onderscheiding kreeg Erik Hazelhoff Roelfzema. Prins Pieter Christiaan was aanwezig namen de Koninklijke familie. En Karna, de dochter van de Soldaat van Oranje, was aanwezig namens de familie Roelfzema. Verder was het evenement een grote reünie van cast en creatives van de productie.

De zaal van de Theaterhangaar in Katwijk zat daarom ouderwets bomvol deze avond. Nog dit jaar verwacht Soldaat van Oranje de 3 miljoen bezoekers te passeren. Daarmee komt het record van de best verkochte voorstelling in Nederland aller tijden, steeds dichter bij.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater