Musical, Voorstellingen

Soldaat van Oranje: Jelle de Jong in nieuwe cast

Acteur Jelle de Jong krijgt een rol in de enorm succesvolle musical Soldaat van Oranje. In de cast voor het nieuwe seizoen zal hij de rol van Fed spelen, de praeses van het Leidse studentencorps Minerva. De musical zal op 30 oktober haar negenjarig bestaan in de Theaterhangaar in Katwijk vieren.

De Jong speelde vorig jaar een rol in het spectaculaire theaterstuk De Stormruiter en was de afgelopen jaren te zien in grote Nederlandse speelfilms zoals Michiel de Ruyter en Sneekweek. Toch is zijn laatste musical wel een tijdje geleden: in 2000 speelde hij als 13-jarige in de musical Kruimeltje.

Als Fed keert Jelle de Jong terug op het toneel in een zingende rol. De repetities zijn inmiddels ook alweer begonnen. De musical Soldaat van Oranje is een van de langst lopende musicals in Nederland ooit, met een recordaantal voorstellingen. Alleen The Lion King verkocht meer kaartjes. De productie zal nog zeker te zien zijn tot en met december 2019. Dus er is nog genoeg tijd om ook dat record binnen te halen. Het succes is inmiddels zo groot dat de musical ook naar het buitenland gaat. In 2020 is Soldier of Orange in Londen te zien.

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater