Artiesten

Simone Kleinsma krijgt AKF hommage in DeLaMar

Simone Kleinsma (60) krijgt op 1 april een eerbetoon van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) in het DeLaMar theater in Amsterdam. De onderscheiding gaat elk jaar naar een persoon die van grote betekenis is voor de Nederlandse kleinkunst. Gedurende de avond zullen bevriende collega's met bijzondere optredens een eerbetoon brengen aan Kleinsma.

Als actrice, cabaretière, musicalster en zangeres is Kleinsma een veelzijdig artiest. Er staan dan ook verschillende musicals, cabaret- en theaterprogramma's op haar naam. Zo speelde ze hoofdrollen in musicals als Les Misérables, Chicago en Mamma Mia!. En op dit moment vervult ze de rol van Annie M.G. Schmidt in de succesvolle musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Ze maakte haar toneeldebuut met One Flew Over The Cuckoo's Nest in 2006 en op tv is ze bekend van onder andere de komedie Kees & Co. Tijdens haar carrière bracht ze ook vier solo-albums uit.

De alleskunner is dan al meer dan eens beloond voor haar prestaties. Zo ontving ze zes musical awards, waaronder een award voor haar hele oeuvre in 2017. Voor haar prestaties in de kleinkunst ontving ze de Gouden Harp in 2001. En dit jaar werd ze koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Het AKF bracht eerder een hommage aan onder andere Herman van Veen (2018), Hans Dorrestijn (2017), Herman Finkers (2016), Paul van Vliet (2015), Freek de Jonge (2014), Harry Bannink (1996) en Liesbeth List (2008).


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater