Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Rotterdams productiehuis Ken Theater stopt
13-02-2018

Rotterdams productiehuis Ken Theater stopt

Theaterproductiehuis Ken Theater stopt ermee. Oprichter Kenneth Asporaat vindt dat jonge organisaties die zich inzetten voor diversiteit en inclusiviteit te weinig waardering krijgen van de gemeente en andere organisaties.

Kenneth Asporaat richtte zich met zijn theaterproducties op de ontwikkeling van jongeren en door middel van toneel, spoken word en comedy. Op Facebook onderstreept Asporaat zijn standpunt: "Ik heb een duidelijke mening over de subsidieregeling, het effectief werken door gevestigde organisaties, de kansen voor jonge organisaties om te professionaliseren en met name hoe de jonge organisaties nog teveel worden ondergewaardeerd. Ook al stopt Ken Theater, ik zal niet stoppen om me hard te blijven maken voor deze punten".Huis van Asporaat met broer Jandino
Asporaat is niet van plan bij de pakken neer te zitten: : "Het was voor mij mijn start in Rotterdam, maar het is tijd voor iets nieuws. Ik volg m'n hart en geloof in mezelf. Ik wil niet op dezelfde plek blijven zitten en vastroesten". Hij zal zich onder meer richten op Het Huis van Asporaat, dat hij oprichtte met zijn broer Jandino. Op 2 maart neemt Ken Theater afscheid met The Last Word Festival in het Rotterdamse Theater Zuidplein.

Gerelateerd nieuws