Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Rotterdams Philharmonisch Orkest en Noa Wildschut op 5 mei-concert Amstel
13-02-2018

Rotterdams Philharmonisch Orkest en Noa Wildschut op 5 mei-concert Amstel

Het programma voor het jaarlijkse 5 mei-concert op de Amstel is bekend: naast het Rotterdams Philharmonisch Orkest treden Maan, Willemijn Verkaik, CB Milton, bariton Bastiaan Everink en de jonge topvioliste Noa Wildschut op.

Topvioliste Noa Wildschut
Wildschut heeft met haar zestien jaar al een internationale carrière in de klassieke muziek als topvioliste. Zo stond ze al op haar zesde op het Kinderprinsengrachtconcert 2007 en maakte ze een jaar later haar debuut in Het Concertgebouw. Ook werkte ze samen met onder meer Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, Paolo Giacometti en Arthur en Lucas Jussen.100 jaar Rotterdams Philharmonisch Orkest
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. Gastdirigent Antony Hermus begeleidt het orkest tijdens Bevrijdingsdag. Het thema tijdens de herdenkingen dit jaar is 'verzet'. Om zich hierop optimaal voor te bereiden spreken de artiesten vooraf met verzetsstrijders en veteranen. Wildschut: "Componist Messiaen schreef een muziekstuk terwijl hij gevangen zat in een Duits concentratiekamp. Desondanks hoor je zijn geestesvrijheid doorklinken in de tonen. Als het je lukt om je in zo'n dreigende situatie vrij te voelen, dan moet dat wel de ultieme vorm van vrijheid zijn."

Het concert is rechtstreeks vanuit Amsterdam te zien bij de NOS op NPO 1

Gerelateerd nieuws