Muziek, Voorstellingen, Zang

Rotterdam is de gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020

Het Eurovisie Songfestival in Nederland wordt volgend jaar gehouden in Rotterdam! De 65e editie van het liedjesfestijn zal plaatsvinden in Ahoy op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei 2020. Ondanks de stevige concurrentie van Maastricht, gaat de organisatie voor 'een indrukwekkende opzet met het nieuwste van het nieuwste'.

Het nieuws werd om 12:00 bekend gemaakt met een indrukwekkende video. Daarna publiceerde de European Broadcasting Union (EBU) ook meteen een persbericht met het nieuws.

Sietse Bakker, de verantwoordelijk producent, geeft een uitgebreide reactie aan het AD. Niet alleen is Rotterdam een stad met een bijzonder verhaal en een enorme daadkracht. 'We kiezen daarmee ook voor Rotterdam Ahoy, wat ons betreft de meest geschikte locatie om drie state of the art tv-shows te produceren voor ruim 180 miljoen kijkers.'

Ahoy gaf in die zin dus zeker de doorslag. Er gingen lange tijd geruchten dat de EBU de voorkeur voor Maastricht had. De stad is een symbool voor Europa dankzij het Verdrag van Maastricht. En de prachtige oude binnenstad kan gemakkelijk een warme eenheid uitstralen. Dat moet Rotterdam nog maar voor elkaar krijgen. Qua logistiek bleek het organiseren echter toch wel een grote uitdaging. Dat terwijl de EBU juist zekerheid zoekt.

Foto: Paul Barendregt

Ben je op zoek naar een ander concert? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater