Overig

Eerste repetitie Duncan Laurence en dit doet hij aan

Rond 14:00 uur repeteert Duncan Laurence zijn act voor het Eurovisie Songfestival. Hij treedt als een van de laatsten op tijdens de tweede halve finale op 16 mei.

De repetitie is hét moment om zijn act en zijn outfit te zien. Dat laatste blijkt een "duurzame vintageoutfit", ontworpen door de Nederlander Sjaak Hullekes, ook bekend als Hul le Kes. De outfit bestaat uit een antieke Franse linnen jas, een katoenen broek en een linnen shirt. Het linnen van de broek is overigens meer dan honderd jaar oud en door de ontwerper bewerkt.

Dit bericht bekijken op Instagram

This is @itsduncanlaurence stage outfit for the Eurovision Song Contest 2019! Check out the video in our stories! 🇳🇱 #TeamDuncan #Eurovision #ESC19 #Songfestival #ESF19 #Outfit 📸 @joycehoedelmans

Een bericht gedeeld door Eurovisie Songfestival (@songfestival.avrotros) op

Het is niet alleen een goede oefening voor de zanger zelf. Ook de technici kunnen alles testen. De Nederlander heeft de twee Belgen Hans Pannecoucke en Ignace D'Haese ingehuurd voor de regie en het licht. Pannecoucke deed eerder in 2014, 2015, 2016 en 2018 ook al de beelden.

Na de repetitie kan Duncan zijn act verbeteren waar nodig en zaterdag staat dan de tweede repetitie op het programma.

Veiligheid

Alles gaat voorlopig nog gewoon door, ondanks het geweld tussen Israël en Gaza van de afgelopen dagen. Wel krijgen de deelnemers dagelijks een update over de veiligheid. Er liggen ook noodscenario's klaar waarmee het programma kan worden aangepast.

Bron: AVROTROS/Fotograaf: Paul Bellaart


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater