Artiesten

Remko Vrijdag: 'Humor Vliegende Panters zou niet meer kunnen'

Cabaretier Remko Vrijdag denkt dat het werk van de Vliegende Panters nu niet meer had gekund. Hij vreest dat veel mensen anno 2018 aanstoot zouden nemen aan de humor. Dat vertelde hij in het programma 't Wordt nu laat op NPO Radio 2.

Als voorbeeld noemt hij de bekende sketch over Dikkie Dik, die "een spuit heroïne zijn pootje zette". Vrijdag: "Dat zou nu totaal niet meer kunnen". Ook denkt hij dat de cabaretgroep het liedje Harde stukjes poep nu niet had kunnen uitbrengen. Mensen zouden het namelijk homofobisch kunnen vinden. Erover spreken in het radioprogramma maakte de cabaretier al ongemakkelijk. "Ik voel me nu al bijna op het matje geroepen".

Gekmakend

De manier waarop mensen in Nederland met humor omgaan, noemt Vrijdag "gekmakend". Hij denkt dan ook dat het "heel goed" zou zijn daar op een "ludieke wijze" aandacht aan te besteden. "Misschien moeten de Vliegende Panters daar maar eens een programma over gaan maken."

Hans Teeuwen

Vrijdag vertelde ook dat de drie mannen van de cabaretgroep in Hans Teeuwen een voorbeeld zagen. Hij maakte de weg vrij voor de humor van het gezelschap.

Vrijdag vond de eerste show van Teeuwen met zijn toenmalige partner Ronald Smeenk een "eyeopener". "Het was rock 'n roll en funky en sexy en ranzig en zo slim." Ze hadden zoiets nog nooit eerder gezien. "En dat wilden wij ook."

De Vliegende Panters bestond naast Vrijdag uit Rutger de Bekker en Diederik Ebbinge. Het gezelschap ging in 2006 uit elkaar. Dit seizoen staat Vrijdag met Martine Sandifort in het theater met de voorstelling Voorlopig voor Altijd.


Op zoek naar een leuke cabaretvoorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater