Artiesten

Publiek gezocht voor tv-show Stefano Keizers

Cabaretier Stefano Keizers gaat het nieuwe tv-programma Experimensen presenteren. En jij kunt daar bij zijn! Want de makers van de show zoeken nog publiek.

In de humoristische spelshow Experimensen komen humor en wetenschap samen en hoor je meer over de wetenschap achter het nieuws. Maar dan niet op een droge en saaie manier, maar met veel humor en absurdisme.

Keizers vertelt over allerlei onderzoeken, feiten en studies met zijn welbekende absurdistische humor. Een panel van bekende Nederlanders gaat daarbij op zoek naar de meest logische verklaringen.

Op 9 en 10 januari vinden de opnames plaats in Amsterdam. En daar kun jij dus bij zijn. De toegang is kosteloos en iedereen vanaf 14 jaar is welkom. Experimensen is vanaf eind januari op tv en wordt uitgezonden op NPO 3. Ga naar www.avrotros.nl voor meer informatie.

Zie je de cabaretier liever in het theater? Dat kan ook. Wat dit seizoen treedt hij op met zijn show Erg Heel.

Absurd

Veel mensen leerden Stefano Keizers kennen door het tv-programma de Slimste Mens. Daar zorgde hij al voor verwarring. Zo vroeg presentator Philip Freriks wat er waar was van zijn CV. Daarin stond namelijk dat hij zangcoach was geweest van onder andere Pia Douwes en Edsilia Rombley. Maar dat was dus niet waar. Het klopte wel dat hij directeur was van een keramiekfabrief in China. "Dat is wel echt waar en staat daarom ook niet in mijn biografie," aldus de artiest.

Het werk van Keizers kenmerkt zich door absurdisme. En daarmee boekte hij succes: in 2016 won hij de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival. Al is niet iedereen fan van zijn werk. Zijn debuutvoorstelling Erg Heel was voor sommigen wat té absurd. Zo lieten bezoekers op onze website weten de show "vooral bijzonder slecht" vinden en noemde het een "waardeloze" voorstelling.

In De Volkskrant zei de artiest over dit soort kritiek: "Ik wil mensen laten zien dat je elkaar niet hoeft na te doen, maar dat wil er bij de meesten niet in. Ik moet het op een slinkse manier brengen, want over het algemeen is het in Nederland iets negatiefs om authentiek te zijn."


Kijk voor meer cabaretvoorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater