Musical

Prinses Amalia maakt eerste musical en Trijntje speelt de hoofdrol!

Prinses Amalia (15) heeft haar eerste theaterstuk geschreven. 'Het Kerstklooster' is een swingende musical en speelt op 10 december in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Dat de oudste dochter van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een talentvolle dame is, dat weten we, maar deze creatieve kant kennen we nog niet van haar. De slimme leerlinge van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet schreef samen met goede vriend Brent Meelhuysen haar eerste musical, en wist precies wie ze voor de hoofdrol wilde strikken: haar grote idool Trijntje Oosterhuis! De zangeres onderhoudt al jaren een innige band met het Koningshuis, zo zong ze naar aanleiding van Amalia's geboorte het lied 'Nu dat jij er bent'. De kroonprinses is dan ook een groot fan van Trijntjes muziek en bezocht samen met haar ouders het jubileumconcert in de Ziggo Dome op 30 maart. De prinses en Trijntje volgen elkaar op Instagram, en de sympathieke zangeres hoefde niet lang na te denken toen ze werd gevraagd door de jonge prinses.

Kerstfeeën in een klooster

De fantasierijke musical vertelt het verhaal van feeën en elven die zich bezighouden met de voorbereidingen voor Kerstmis, maar dit verloopt niet vlekkeloos. Ze hebben handen te kort, en besluiten een Kerstfeeën Auditieavond te houden. Als ze niet snel het kerstfeest redden, zal de boze koningin Knoesi het kerstklooster overnemen! Een bijzondere voorstelling doorspekt met kerstklassiekers die vol enthousiasme gebracht worden door 'Fee Trijntje' en een kerstkoor. Leerlingen van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet nemen de rollen voor hun rekening.

Jongste ondernemer van Nederland

Het theaterstuk is een co-productie met leeftijdsgenoot Brent Meelhuysen. Hij zit op hetzelfde Gymnasium als de prinsessen, en mag zich de jongste ondernemer van ons land noemen. De jonge zakenman is het gezicht achter het succesvolle The Hague Bike Tours, en leidt mensen op de fiets rond door de stad.

Musical Prinses Amalia naar Koninklijke Schouwburg

De prinses schreef deze musical onder een pseudoniem, maar het laat zich niet moeilijk raden wie dit is. Zo schrijft het theater: "Brent Meelhuysen en Emilia van Nassau toveren dit prachtige verhaal om in een muzikale komedie met zang, dans, prachtige decors en kostuums! Met Trijntje Oosterhuis als muzikale ster van de avond belooft dit een groot feest te worden."

De voortelling 'Het Kerstklooster' speelt op 10 december in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De kaartjes kosten 20 euro en waren binnen no-time uitverkocht. Hopelijk heeft Amalia de smaak te pakken en mogen we nog veel meer mooie theaterstukken van haar verwachten!

Benieuwd welke musicals er momenteel spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater