Artiesten, Cabaret, Voorstellingen

Pieter Derks schreef zijn nieuwe show naast dochtertje in het ziekenhuis

Pieter Derks schreef zijn nieuwe programma Voor wat het waard is voor een groot deel naast zijn pasgeboren dochtertje in het ziekenhuis. Dat vertelt Derks in een interview met AD. Het meisje was namelijk te vroeg geboren. Daarna annuleerde Pieter een aantal shows omdat Bobbie twee maanden in het ziekenhuis moest blijven, vanwege een operatie aan haar darmen.

De jonge vader tikte de voorstelling, die op dat moment nog in tryout speelde, uit op de laptop naast haar bed. 'Als Bobbie toch lag te slapen,' vertelt hij. 'Dat verblijf in het ziekenhuis slurpt energie en ik vond het heerlijk om weer iets te maken en te spelen. Dat gaf me energie, die ik ook weer goed kon gebruiken als ik bij mijn vrouw en de kinderen was. En het was voor mij ook wel duidelijk dat ik Bobbie's moeilijke start zou benoemen in mijn voorstelling.' Zo werd het ziekenhuis uiteindelijk het uitgangspunt.

Toch is het uiteindelijk geen ziekenhuisvoorstelling geworden. 'We hadden met optredens geschoven en ik wilde wel uitleggen waarom dat moest. Ik merkte bij de eerste voorstellingen dat ik het direct moest benoemen. Want het publiek merkt feilloos dat Bobbie op dat moment het belangrijkste in mijn leven was. En ook dat ik snel moest uitleggen dat alles goed zou komen met haar.' Anders durfden de mensen bijna niet meer te lachen.

Het vaderschap heeft Pieter verder eigenlijk nauwelijks veranderd. Hooguit is hij nu iets vermoeider, iets productiever en kan hij niet meer uitslapen. 'Eén nachtje bleef ik in Amsterdam pitten. Wat denk je: ik werd om drie en vijf uur gewoon wakker en staarde vanaf half zeven naar het plafond.'

Ben je op zoek naar een ander cabaret-programma? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater