Artiesten

Pierre Bokma sluit uitnodiging Arjen Lubach af

Acteur Pierre Bokma slaat de uitnodiging van presentator Arjen Lubach af om naar zijn voorstelling te komen.

Lubach nodigde Bokma uit, omdat de laatste kritiek uitte op het theateravontuur van de presentator. "Iedereen met een leuke babbel gaat tegenwoordig voor een zaal staan", aldus de acteur in HP/De Tijd.

Onterechte kritiek

Lubach vond de kritiek onterecht. Daarom reageerde hij met een open brief. Hierin schreef hij dat er "jaren aan volslagen anoniem buffelen" vooraf gingen. En dit was "zo in de marge dat jij (Bokma, red.) er dus niet eens van de op de hoogte was."

Uitnodiging voorstelling

Aan het einde van de brief nodigt Lubach de acteur uit om naar zijn voorstelling te komen. "Je bent dan ook van harte uitgenodigd om te komen kijken. Het is absoluut geen toneel en de kans is uiteraard aanwezig dat je mij op televisie alsnog honderd keer beter zult vinden... maar dan heb je me na zeventien jaar eindelijk een keer zien spelen."

Bokma gaf geen duidelijke reden voor zijn afwijzing. Maar volgens zijn zegsvrouw heeft hij geen tijd: "Hij is te druk met andere dingen."

'Toneel verdwijnt'

De 63-jarige vertelde in HP/De Tijd ook dat hij zich zorgen maakt over de toekomst van het toneel. "Toneel zal op een gegeven moment een niche worden", aldus Bokma. Ook gaat toneel volgens hem te veel over de waan van de dag. Terwijl men in het verleden stukken schreef "waar je het een en ander van kunt opsteken." Volgens Bokma is toneel dan ook aan het verdwijnen.

Beide heren staan dit seizoen in het theater. Bokma met #niksteverbergen van De Verleiders en Lubach met zijn cabaretvoorstelling Arjen Lubach LIVE.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater