Artiesten

Pia Douwes onderscheiden door Oostenrijk

Musicalzangeres Pia Douwes ontving vandaag in Den Haag het Gouden Ereteken van Verdienste voor de Republiek Oostenrijk. Ze kreeg het achtpuntige kruis voor haar verdienste voor de Oostenrijks-Nederlandse betrekkingen uit handen van ambassadeur Heidemaria Gürer.

Oostenrijk speelde een belangrijke rol in de carrière van Douwes. Ze maakte daar namelijk in 1986 haar musicaldebuut. Ook speelde ze in 1992 Elizabeth in de gelijknamige musical. En ook later nog speelde Douwes in Oostenrijk, Duitsland en Nederland.

Groot fan

Het idee om de zangeres te onderscheiden kwam van de jonge medewerker van de Oostenrijkse ambassade, Finlay Graf. Graf is een groot fan van Douwes. Hij werkt inmiddels in Seoul, maar vloog speciaal voor de gelegenheid naar Nederland.

Zingen in tuin Schloss Schönbrunn

Deze zomer kruipt Douwes overigens opnieuw in de huid van Elizabeth. Want dan zingt ze nummers uit de musical Elisabeth in de tuin van Schloss Schönbrunn, waar de echte Elisabeth veel tijd doorbracht.

Addams Family

In Nederland speelt ze de komende maanden een totaal andere rol. En wel die van Morticia in de musical The Addams Family.

Foto: Mark Goes


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater