Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Pia Douwes docu verschijnt in de bioscoop
07-08-2018

Pia Douwes docu verschijnt in de bioscoop

De documentaire over het leven van Pia Douwes, 'Mijn leven is van mij' is in augustus en september te zien in een aantal filmzalen in Nederland. Er zijn een select aantal vertoningen gepland in het ketelhuis in Amsterdam, Filmtheater Fraterhuis in Zwolle, de Cinema in Amstelveen en bioscoop HollyWoud in Almkerk. Als kersje op de taart is de film ook te zien op het het Nederlands Filmfestival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, in aanwezigheid van de diva zelf.

'Mijn leven is van mij' is een portret van Pia Douwes als internationale musicalster. Ze brak in in 1992 door dankzij haar hoofdrol in de musical Elisabeth. Hiervoor mocht ze de wereldpremière spelen in Wenen en ze speelde de titelrol ook in Nederland en Duitsland. Het nummer 'Mijn leven is van mij' uit de musical werd in 2000 een hit. Hieronder zie je de videoclip van dat nummer.Pia Douwes: wereldster


Pia DouwesPia Douwes speelde tot nu toe in meer dan 50 musicals over de hele wereld. Momenteel is ze in Bangkok, de hoofdstad van Thailand, om een bezoek te brengen aan de koninklijke tempel. Op 13 augustus geeft ze een concert in Bangkok, dat helemaal is uitverkocht. Vanaf november is ze te zien in de musical The Addams Family.

25 jaar wereldniveau is een lange tijd. De documentaire over Pia Douwes gaat dan ook vooral over een ster die op zoek is naar een manier om de tol te kunnen dragen die een plek aan de top nu eenmaal vraagt. De film is op 27, 28 en 29 augustus te zien in Almkerk, 29 augustus in Amsterdam, 9 september in in Zwolle, 16 september in Amstelveen en 29 september op het Nederland Film Festival in Utrecht. Bij succes zal de producent nieuwe vertoningen aankondigen.

Ben je op zoek naar een concert of musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerd nieuws