Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Maria Callas als hologram in Carré
17-04-2018

Maria Callas als hologram in Carré

Operadiva Maria Callas is inmiddels al veertig jaar geleden overleden. Toch staat ze eind dit jaar weer op het podium in Carré, als hologram.

Tijdens de Callas in Concert - The Hologram Tour worden de nieuwste technieken gebruikt die ultramoderne digitale technologie en laserprojectie combineren. Hierdoor kunnen bezoekers genieten van een live concertervaring. Een groots symfonie orkest zorgt voor de muzikale begeleiding.

Tijdens haar leven trad Callas twee keer eerder op in Amsterdam, in 1959 en 1973.

"Dit evenement spreekt verschillende generaties aan, die nooit de mogelijkheid hebben gehad om Callas live mee te maken", vertelt Stephen Wadsworth, de regisseur van de tour. "We kregen de kans om een van de grootste artiesten van de twintigste eeuw tot leven te brengen. De invloed van Maria Callas is nog steeds tastbaar, want haar werk inspireerde veel artiesten in muziek, film, design en mode."

De hologram techniek werd eerder al gebruikt voor concerten van onder andere André Hazes en Micheal Jackson. Hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande filmpje.Het concert vindt plaats op maandag 26 november 2018 in Carré in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 20 april.
Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateargenda!


Gerelateerd nieuws