Musical, Voorstellingen

Ook Willemijn Verkaik in de musical Annie

Willemijn Verkaik heeft ook een rol in de nieuwe musical Annie. Ze speelt de rol van Miss Hannigan, de gemene bazin van het weeshuis waar Annie woont.

"Ik verheug me er echt onwijs op," vertelt Verkaik. "De uitdaging bij deze rol is het vinden van de nuance tussen haar maffe, grappige uitspattingen, maar ook de serieuze en verdrietige kant van haar bestaan."

Eerder werd al bekend dat William Spaaij de musical regisseert en dat Edwin Jonker de rol van Sir Oliver "Daddy" Warbucks speelt.

Meer dan duizend kinderen

Wie de rol van Annie speelt, is nog niet bekend. Maar aan interesse ontbrak het in elk geval niet. Want er meldden zich meer dan duizend kinderen aan voor de auditie. Daarvan deden er 600 auditie. In de musical spelen straks 49 kinderen waarvan er zeven de rol van Annie vervullen.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af tijdens de crisis in de jaren dertig. Het meisje Annie zit in een weeshuis, maar verovert het hart van de geharde steenrijke Warbucks. Ze mag daardoor het weeshuis verlaten, dat gerund wordt door de gemene Miss Hannigan. Maar Annie wil graag haar echte ouders leren kennen en doet een oproep op de radio. Er melden zich veel mensen die zich voordoen als de ouders van Annie om de beloning op te strijken. Warbucks komt hier achter en spoort de oplichters op.

TheaterAlliantie

De musical is een samenwerking tussen producent Mark Vijn en de stichting Theateralliantie. De première vindt plaats op 1 december in Chassé in Breda. De voorstelling speelt verder onder andere in Rotterdam, Groningen, Hoorn en Enschede.


Kijk voor meer musicals in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater