Artiesten

Ontroerende hommage aan Simone Kleinsma

Simone Kleinsma werd afgelopen maandag flink in het zonnetje gezet! Het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) opende met een grootse hommage aan de imposante carrière van de actrice en zangeres. Ook de warme persoonlijkheid van Simone werd alom geroemd, en vrienden en collega's stonden dan ook in de rij haar te eren.

Collega's als André van Duin, Paul de Leeuw, Jon van Eerd, Freek Bartels, Stanley Burleson, Doris Baaten en Tony Neef brachten maar wat graag een ode aan de charmante Grande Dame. "Simone is zó veelzijdig en heeft zóveel gedaan, en daarnaast is het een hele lieve vrouw en een hele lieve vriendin. Dus ik vind het sowieso terecht een hommage," aldus André van Duin tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Simone Kleinsma in The Passion in Concert

Simone doet het dit jaar iets rustiger aan, maar bruist nog steeds van de energie. Dit jaar doet ze mee aan The Passion in Concert in Ahoy Rotterdam. "Dat wordt best een pittige tour. En ik heb met 'Was Getekend, Annie M.G. Schmidt' ook een intensief anderhalf jaar achter de rug. Nu echt even de luwte van het theater opzoeken, is een zeer bewuste keuze. Er even uitstappen om er vervolgens met evenveel frisse moed weer tegenaan te gaan," zo verwoordt ze het zelf.

"Het is zo'n cadeautje!"

Ook repeteert ze voor de grote Amerikaanse musicalproductie Hello Dolly, die volgend jaar in de theaters speelt. "Het is een show met prachtige muziek en heel veel humor. Het is zo'n cadeautje." Simone heeft de oorspronkelijke versie gezien in New York, waarin Bette Midler schitterde in de hoofdrol.

Met Chantal Janzen in Kees & Co

Simone is bovendien terug op televisie met de kijkcijferhit 'Kees & Co'. "Ik heb het spelen in een komedieserie zó gemist. En -dat vond ik best verrassend- de kijker blijkbaar ook." In 2006 besloot de actrice zelf dat ze wilde stoppen met de sitcom. "Ik was in die tijd op zoek naar -sorry, het klinkt een beetje zwaar- verdieping in het spelen. Een sitcom kan je twintig jaar doen en toch verandert je personage nauwelijks in karakter. Die verdieping heb ik gevonden. Er kwam een toneelstuk en musicalrollen met diepere lagen. Die tijd heeft mij als actrice enorm veel opgeleverd." In de nieuwe serie speelt Chantal Janzen haar schoondochter.

Benieuwd welke musicals er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater