Artiesten

Onthulling monument Ramses Shaffy

Zaterdag 15 juni vindt de onthulling plaats van het monument ter ere van Ramses Shaffy. Het monument komt in Leiden, want daar woonde de zanger een groot deel van zijn jeugd.

Eerder schreven we al over de plannen. Maar toen was er nog geld nodig. En dat kwam er: buurtbewoners zamelden 9.000 euro in, sponsors gaven 9.000 euro en met hulp van een crowdfundactie via Voordekunst kwam er nog eens 9.000 euro binnen.

Vijf meter hoog

De Leidse beeldhouwster Janine Melai ontwierp het vijf meter hoge kunstwerk. Het beeld bestaat uit twee armen die naar de lucht reiken. Daartussen staat de tekst 'Hoog Sammy, kijk omhoog'.

Van onderaf zie je door de letters de blauwe lucht. Dat verwijst naar de volgende regel in het liedje, 'want daar is de blauwe lucht.' Rond de twee armen liggen stenen in een cirkel met daarop het citaat van Shaffy over zijn stad Leiden: "Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven".

Meezingen

Het monument komt te staan in het Terweepark. Tijdens de onthulling brengt het Shaffy Koraal vier nummers van de zanger ten gehore: Er was een jongetje, Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder, de Shaffy Cantate en natuurlijk Sammy.

Iedereen mag meezingen tijdens de onthulling. Geef je daarvoor op via de site Hoogsammy.nl.

Foto: AVRO

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater