Theater

Noorderzon Festival in Groningen

Donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus staat Groningen weer in het teken van het Noorderzon Festival, het hoogtepunt van de culturele zomer in de noordelijke stad. 

Het festival, dat voluit Noorderzon Performing Arts Festival Groningen heet, zit vol met theater, dans, muziek, film, eten en literatuur van over de hele wereld. Elk jaar trekt het festival zo'n 135.000 bezoekers. Het Noorderplantsoen is het hart van het festival en vormt de Groningse versie van De Parade.

Het festival kreeg onlangs nog van Fonds Podiumkunsten een prachtige beoordeling (en subsidie voor de komende jaren). De Commissie loofde de  “grensoverschreidende keuzes” en de aanpak waarbij "high culture" en "low culture" samengaan.

"De maatschappelijke en culturele actualiteit van de gepresenteerde voorstellingen veroorzaakt een grote zeggingskracht. Deze wordt volgens de commissie versterkt door de aansprekende manier waarop het festival het publiek door de programmering gidst."

In 2015 ontving het festival de Europese EFFE-award voor excellence. Een festival dus, dat je niet mag missen. Klik hier voor de website.


Naast cultuur ook een lekker hapje eten in Groningen? Klik hier voor een overzicht van restaurants.

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater