Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Nijmegenaren met laag inkomen gratis naar voorstellingen!
26-01-2018

Nijmegenaren met laag inkomen gratis naar voorstellingen!

Ben je dol op cultuur, maar heb je helaas te weinig budget om naar het theater te gaan? Daar heeft de gemeente Nijmegen iets op bedacht! Via de Meedoen-Regeling kun je theaterbonnen bemachtigen met een waarde van 150 euro!

"Lekker zwemmen, een leuke cursus volgen of iets cultureels doen? In Nijmegen moet iedereen mee kunnen doen, ook als je een laag inkomen hebt" vindt Jan Zoetelief, wethouder werk en inkomen. Hiervoor is de Meedoen-regeling in Nijmegen in het leven geroepen, die maximaal 150 euro vergoed voor een activiteit of cursus die is aangesloten. Deze regeling is speciaal voor volwassenen, want voor kinderen bestaat al Stichting Leergeld. Tal van organisaties doen mee, zoals de Lindenberg, Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging.

Bonus bij de Lindenberg
De Lindenberg doet er zelfs nog een schepje bovenop en legt 25 euro bij. Zo kun je dus van een totaalbedrag aan 175 euro voorstellingen naar keuze bezoeken! Volg je liever een cursus bij Het Huis voor de Kunsten? Dat kan natuurlijk ook. Je krijgt 10% korting en na aftrek hiervan betaalt de gemeente 150 euro mee aan je cursus.

Vraag snel je korting aan bij de gemeente Nijmegen!
In dit leuke filmpje wordt alles nog eens goed uitgelegd. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor dit leuke extraatje? Kijk dan op deze pagina voor de inkomenseisen en andere criteria. Hier kun je meteen de aanvraag doen.

Gerelateerd nieuws