Klassiek, Voorstellingen

Nieuwjaarsconcerten 2019

Over een paar dagen is het alweer 2019. En hoe kun je een nieuw jaar nou beter beginnen dan met een prachtig concert? Door het hele land vinden er daarom verschillende nieuwjaarsconcerten plaats en wij hebben er een aantal op een rij gezet.

Dutch Symphonic Wind Orchestra

Op 19 januari speelt de Dutch Symphonic Wind Orchestra in het Schaffelaartheater in Barneveld.
Bijzonder aan dit orkest is dat de ene helft bestaat uit professionals en de andere helft uit amateurs. En het gezelschap is ook populair over de grenzen: jaarlijks toert het een keer per jaar door Noord-Frankrijk.

Noord Nederlands Orkest met Annemarie Kremer

Het orkest en sopraan Annemarie Kremer verzorgen een aantal concerten in het noorden van het land met werken van Verdi, Puccini, Wagner, Strauss e.a.. Het orkest geeft al een halve eeuw nieuwjaarsconcerten. Volgens oud-orkestleden vond de eerste editie plaats in Groningen rond 1970. Dit concert vond plaats onder leiding van niemand minder dan Willi Boskovsky, concertmeester van de Wiener Philharmoniker en 'uitvinder' van het Nieuwjaarsconcert. Zo waaide het fenomeen van het Nieuwjaarsconcert over van Wenen naar Nederland. De concerten in januari 2019 staan onder leiding van Per-Otto Johansson.

Koninklijke Harmonie van Thorn

In het zuiden van het land, in Tilburg om precies te zijn, luidt de Koninklijke Harmonie van Thorn op 5 januari het nieuwe jaar in. Dit doen ze samen met Harmonie Oefening en Uitspanning Beek en Donk en Herman van Kogelenburg (fluit). Ze zullen werken spelen van Liebermann, Serna en Maslanka.

Orkest van het Oosten

Woon je in het oosten van het land? Dan kun je terecht bij concerten van het Orkest van het Oosten. Het gezelschap verzorgt feestelijke en sprankelende nieuwjaarsconcerten met Weense en Franse werken, waaronder Concert voor 2 piano's van Poulenc. De concerten vinden in de eerste week van januari plaats in Deventer, Zwolle en Enschede.

philharmonie zuidnederland

In het zuiden des lands kunt u genieten van concerten van philharmonie zuidnederland. Het orkest speelt werken van onder andere Rossini en Mozart. De concerten vinden plaats in onder andere Breda en Tilburg.


Kijk snel voor meer concerten in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater