Artiesten

Nieuwe voorstelling Nasrdin Dchar omgegooid

Nasrdin Dchar gooide zijn nieuwe voorstelling Ja al na een week compleet om. De acteur schreef eerst een vrolijke voorstelling om de liefde mee te vieren. Maar het raakte hem niet.

"Het enige dat wel werkte, waren de intiemere scènes met mijn vrouw Amy", vertelt Dchar aan de Telegraaf. Daarom gooide hij het over een hele andere boeg; hij ging stap voor stap door zijn vijftien jaar durende relatie.

Niet altijd gemakkelijk

De hele relatie grondig doornemen liet de acteur niet onberoerd. "Het deed veel met me om die hele, niet altijd even gemakkelijke geschiedenis weer op te rakelen, maar het is het waard geweest." Hij realiseerde zich ook dat het belangrijk is om te blijven praten. "Ik ben zo blij dat we het niet hebben opgegeven."

Confronterend

De acteur moest hiervoor wel uit zijn comfortzone. Dit ging niet vanzelf, regisseur Floris van Delft hielp hem daarmee. Van Delft schreef namelijk alle "reflectiemomenten" op. "Dat was best even slikken. Heel confronterend ook." Het maakte het proces tot een zoektocht. "Niet alleen een zoektocht naar wie ik ben, maar ook naar wie wij zijn als stel."

Spannend

Zijn vrouw Amy vindt het erg spannend dat Dchar hun verhaal vertelt, maar vertrouwt hem volledig. "Het is ook de enige manier als je het wilt hebben over het elkaar leren begrijpen."

De voorstelling Ja speelt van februari tot en met juni.

Dchar sluit huwelijk

En behalve praten over de liefde, relaties en het huwelijk, verbindt de acteur op 2 juni ook zelf twee mensen in de echt. Dchar beëindigt zijn tournee namelijk met een echte bruiloft in De Kleine Komedie. Iedereen die zich door de acteur wil laten trouwen, kan zich aanmelden via nasrdintrouwt.nl.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater