Voorstellingen

Net als Netflix: theatervoorstellingen bingen doe je hier

Het is net als Netflix, maar dan met alleen maar theater. We hebben het over de nieuwe website voorstellinggemist.tv. Voor een vast bedrag per maand heb je daar onbeperkt toegang tot allerlei theatervoorstellingen.

De website noemt zich "het grootste online theater van Nederland" en bouwt aan een online nationaal theaterarchief. Op dit moment heeft het drie genres: muziek, jeugd en comedy. Maar de makers willen het hele theatersprectrum beslaan.

"Elke millimeter van het platform wordt gevuld met podiumkunsten in de breedste zin van het woord", staat er op de website. In de toekomst moet er namelijk ook ruimte komen voor toneel, dans, musical, zang, ballet, opera, circus en mime. Ook internationale voorstellingen staan op de planning.

Goed moment

De website komt vooral voor cabaretvoorstellingen op een goed moment. De laatste jaren zond de publieke omroep namelijk steeds minder cabaretvoorstellingen integraal uit. En in september werd bekend dat de NPO dit nog minder gaat doen. Genrecoƶrdinator Suzanne Kunzele liet weten dat de NPO streeft naar "een iets modernere vorm die beter past bij de jongere doelgroepen".

Bij Voorstellinggemist.tv kun je in ieder geval terecht voor onder andere Javier Guzman, Jochem Myjer, Henry van Loon, Youp van 't Hek en Lennette van Dongen. Voor de jeugd biedt Voorstelling Gemist shows van VET kindercabaret en Van Hoorne Entertainment. En de muziekliefhebbers kunnen er terecht voor onder andere Veldhuis & Kemper en Acda en de Munnik.

Maar wil je naar de nieuwste voorstellingen en zie je de artiesten liever live op het podium? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater