Artiesten, Opera, Voorstellingen

Nationale Opera: 29-jarige Lorenzo Viotti nieuwe chef-dirigent

Lorenzo Viotti is de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera. Dat hebben beide organisaties bekend gemaakt. Het is nog even wachten tot hij in Nederland te zien zal zijn, aangezien hij begin in seizoen 2021-2022. Toch is de aanstelling vrij bijzonder. Lorenzo is pas 29 jaar en is een grote muzikale belofte. Hij wordt overal in de wereld gevraagd als operadirigent.

Lorenzo Viotti is de opvolger van Marc Albrecht, die aan het einde van aankomend seizoen definitief zal afzwaaien. Hij werkte ook al eerder samen met De Nationale Opera. In 2018 dirigeerde hij Stravinsky's Petroesjka in Het Concertgebouw Amsterdam. Momenteel dirigeert hij Bizets Carmen bij de Opéra national in Parijs. Ook is hij de chef-dirigent van het Gulbenkian Orkest in Lissabon.

Daarbij heeft Viotti een dijk van een cv. Hij werkte eerder met veel andere orkesten samen. Rob Streevelaar, algemeen directeur Nederlands Philharmonisch Orkest, is daarom erg verheugd. 'Gezien de grote internationale belangstelling voor Lorenzo zijn we bevoorrecht met zijn keuze,' vertelt hij. Hem mogen verwelkomen 'voelt als een cadeau'.

Ben je op zoek naar een opera-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater