Artiesten

Nasrdin Dchar bedolven onder haatreacties omdat hij bij kerstboom poseert

Nasrdin Dchar snapt er niets van. Hij plaatste gisteren een gezellig kiekje van zichzelf in traditionele kleding bij de kerstboom, en wordt nu overspoeld met boze reacties van mensen die vinden dat hij hun geloof verloochent.

"Ik heb van kleins af aan liefde voor de kerstperiode. Alleen vierden we het thuis nooit omdat mijn ouders vonden dat dat niet hoorde bij ons geloof," aldus de Nederlands-Marokkaanse acteur die moslim is. Jarenlang droomde hij ervan zijn huis in kerstsferen te brengen, en nu hij een gezin heeft doet hij dit dan ook graag. "Ja, ik neem al jaren tijdens deze periode een kerstboom, want voor mij staat het los van religie. Zoals we ook Sinterklaas vieren. En omdat ik vind dat het een het ander niet uit hoeft te sluiten." Hij vind het juist prachtig hoe verschillende culturen samenkomen in deze nieuwe traditie: "Dat is namelijk mijn gezin. Marokkaans, Nederlands, Indonesisch, Islamistisch, westers. Alles in één."

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nasrdin Dchar (@nasrdin_dchar) on

Imam veroordeelt hatelijke reacties

Dchar is verontwaardigd over de vele hatelijke reacties die hij mocht ontvangen. "Blijkbaar heb ik in de ogen van vele mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen. Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes". Gelukkig krijgt hij steun van Imam Yassin Elforkani: "Zet die oordeelknop toch eens uit. Als je een foto met een kerstboom maakt, betekent dat natuurlijk niet dat je het geloof hebt verlaten. Dat is absurd." De Iman denkt dat het vooral ligt aan sociale media, en niet zozeer aan het geloof. Elforkani: "Het is een tendens om mensen in een hoek te zetten en te veroordelen. Mensen moeten overal maar wat van vinden."

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nasrdin Dchar (@nasrdin_dchar) on

Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater