Artiesten

Najib Amhali inmiddels een half jaar clean

Najib Amhali is alweer een half jaar clean. "Geen drank en drugs meer voor mij", vertelt de cabaretier aan Privé.

Hij is zowel in binnen- en buitenland behandeld. "Ik ging kliniek in, kliniek uit". Maar wel met het gewenste resultaat. "Ik dank God op mijn blote knieën dat het weer goed gaat. En ik voel mij ook veel beter. Het is geen wereld van verschil, maar twee werelden van verschil."

Tegen Privé vertelt hij zich ook schuldig te voelen tegenover zijn twee zoontjes. Hij wil namelijk graag dat ze trots op hun vader kunnen zijn. "Dat kunnen ze niet zijn als hun vader verslaafd is aan van alles en nog wat. Ze hebben niets aan een vader die afhankelijk is van middelen."

De 47-jarige vertelde eerder al over zijn drugsverslaving. Zo vertelde hij vorig jaar in het programma Linda's Zomerweek over zijn drugsverleden en gebruik van antidepressiva. Hij ging in die periode ook naar AA-bijeenkomsten. Daarbij had hij veel steun aan zijn vrouw . "Ze zei: 'Ik wacht op je'. Dat heeft een jaar geduurd. Daar ben ik haar heel dankbaar voor."

Terug in de theaters

Amhali annuleerde vorig jaar zijn tournee (N)ergens goed voor vanwege gezondheidsredenen en privéproblemen. Maar het komende seizoen staat hij weer in de theaters met zijn nieuwe voorstelling Waar was ik?. Hierin zal hij vertellen over de donkere en moeilijke periode in zijn leven. Wie is de man, de vader en de echtgenoot achter de grappenmaker die worstelde met zichzelf?


Kijk voor meer cabaretvoorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater