Musical

Musical Waitress met Willemijn Verkaik in de hoofdrol aangekondigd

De musical Waitress is vanaf september 2020 te zien in de theaters van Nederland. Daarbij is niemand minder dan Willemijn Verkaik gecast voor de hoofdrol van Jenna. De Nederlandse productie is in handen van Medialane  en de Theateralliantie en wordt in samenwerking gemaakt met de originele producenten uit Broadway, Barry & Fran Weissler.

De musical Waittress is misschien niet heel bekend in Nederland maar wel erg bijzonder. Het is de eerste Broadwayhit die gemaakt is door een volledig vrouwelijk creatief team. Componist Sara Bareilles schreef de muziek, die als singer/songwriter in 2008 doorbrak met haar nummer Love Song. Met Willemijn in de hoofdrol van Jenna is de hoop ook dat het publiek in Nederland omver geblazen zal worden.

Iris van den Ende is dan ook apetrots dat ze de musical naar Nederland mag brengen. 'En dat wij het vertrouwen van de Amerikaanse producent hebben gekregen om deze romantische comedy nu in Nederland te brengen. Het vertelt een verhaal waar vele vrouwen zich mee kunnen identificeren. Het zit vol humor en romantiek maar heeft zeker ook een scherp randje.'

Ook Sara Bareilles is laaiend enthousiast: 'Het is een droom die uitkomt om Waitress de wereld rond te zien reizen, het is meer dan ik ooit had kunnen bedenken! We zijn zo trots om het verhaal van Jenna te kunnen delen met een heel nieuw publiek.'

Waittress: het perfecte recept voor geluk

Waittress is een romantische comedy over het perfecte recept voor geluk. Jenna is een serveerster en een expert in het bakken van taarten. Maar ze droomt ook van wat meer geluk in haar leven. Wanneer er een nieuwe knappe dokter in haar stad arriveert, wordt haar leven opeens een stuk ingewikkelder. Maar met de steun van haar collega's overwint Jenna de uitdagingen en ontdekt de ware kracht van liefde, vriendschap en geluk.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater