Musical, Voorstellingen

Musical Sing-a-Long gemist? Hier kun je terugkijken!

Gisteravond was weer de grote Musical Sing-a-Long te zien op de Uitmarkt in Amsterdam. Niet alleen is dat de afsluiter van het evenement, ook is het een voorproefje van het nieuwe musical-seizoen! Daar zaten een aantal prachtige beloftes bij! Heb je het evenement gemist? Hier kun je de uitzending terugkijken.

Op Npo Start kun je hier de hele aflevering terug kijken. Hieronder vind je de verschillende nummers opgeknipt per nummer.

Musical Sing-a-Long programma 2019

Uiteraard startte de Sing-a-Long traditioneel met Do-Re-Mi uit de Sound of Music:

Daarna volgde er een indrukwekkende medley van Annie! Willemijn Verkaik zingt de rol van Miss Hannigan met een heerlijke venijn. Ida Verspaandonk blaaste meteen al onze twijfels weg. Die gaat het uitstekend doen als Annie.

Dan Verliefd op Ibiza, waarvan de muziek toch wel een grote verrassing is. Die lijkt totaal niet op de soundtrack van de film waarop de musical is gebaseerd.

Haal het Doek maar op is een musical over een schnabbeltour van verschillende artiesten. De muziek hiervoor is bij het verhaal gezocht. Zo krijg je bekende nummers in een nieuw jasje te horen. Met Mariska van Kolck en Tony Neef is dat een groot feest om mee te zingen! Was je een grote fan van Het Schaep met de Vijf Pooten? Dan is dit een aanrader.

Soldaat van Oranje kreeg een groots onthaal. Terecht natuurlijk: de achttiende cast speelt het negende en tiende jaar van deze originele Nederlandse musical, tevens de langstlopende productie in Nederland ooit.

Company is een Steven Sondheim musical met een hoofdrol voor Paul Groot. Het is een typische Broadway-productie inclusief traditionele tap-momenten, die helaas iets minder bekend is bij het Nederlandse publiek. Daar wordt nu hopelijk iets aan gedaan! Maar Paul Groot mag nog wel even op tapdans-les!

Er waren op de Musical Sing-a-Long veel fans voor Kinky Boots en de musical trok flink wat bekijks. Geen wonder natuurlijk, want de musical zit vol met muziek van Cyndi Lauper. Dit gaat helemaal goed komen in het theater...

Back to Oz was een verrassing op de Sing-a-Long. Naomi van der Linden kwam langs om het beroemde nummer 'Somewhere over the Rainbow' te zingen. Het was heerlijk wegzwijemelen. Er was maar een probleem: het was iets te kort! Mogen we alsjeblieft meer horen?

Eerbetoon Martine Bijl

Daarna volgde een uitgebreid eerbetoon aan het leven van Martine Bijl, die vele Nederlandse musicals vertaalde naar het Nederlands. 'Een van de belangrijkste vrouwen van de Nederlandse musical' noemde Frits Sissing haar. Terecht, trouwens. Mocht je daar over twijfelen: luister vooral even naar Willemijn Verkaiks versie van 'Ik Lach Om Zwaartekracht'. Dat was ons betreft namelijk het hoogtepunt van de hele show.

Wat zet je na zo'n indrukwekkende show? Mamma Mia! Deze productie heeft naast érg goede muziek een verrassend sterke cast met Antje Monteiro, Jolijn Henneman en Soy Kroon. Ergens vinden wij het vooral een wonder dat het tot augustus heeft geduurd totdat die onvermijdelijke reprise bekend werd. Mamma Mia is nog zeker te zien tot eind dit jaar.

Everybody's Talking About Jamie komt volgend jaar naar Nederland met de originele cast van London West End. Engelstalig en relatief nieuw maakte de musical iets moeilijker om mee te zingen. Maar dat mocht de pret niet drukken: de cast straalde namelijk van plezier:

De uitsmijter was natuurlijk Anastasia, de nieuwe grote sprookjesmusical van dit seizoen. De productie heeft bovendien René van Kooten en Tessa van Tol voor de belangrijkste hoofdrollen. Nou, dat viel dus niet tegen!

Ben je op zoek naar een andere musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater