Musical, Overig, Voorstellingen

Super! Dit zijn de hoofdrolspelers van musical Lazarus

Vandaag maakte Stage Entertainment de nieuwe hoofdrolspelers bekend van de musical Lazarus. En het gaat om niemand minder dan Noortje Herlaar en Pieter Embrechts. Albert Verlinde is "buitengewoon trots" op deze toevoeging aan de cast.

Herlaar won in 2010 de John Kraaijkamp Musical Award voor aanstormend talent voor haar rol in Mary Poppins. Later werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor haar rol in Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Verder speelde ze onder andere in de film Knielen op een Bed Violen en het tweede seizoen van de tv-serie Crossing Lines.

De Vlaamse acteur, zanger, songsmid en regisseur Embrechts is een veelzijdig artiest. In België bracht hij als singer-songwriter zes albums uit en met zijn muziektheatervoorstelling Sunjata won hij drie Vlaamse musicalprijzen, onder andere die van Beste musical van het jaar. Dit najaar speelt hij met Carice van Houten in de film Instinct, het regiedebuut van Halina Reijn.

IJzersterk

Embrechts vervult de rol van Valentine spelen en Herlaar die van Elly. Gijs Naber vervult de rol van de rol van Bowie's alter ego Newton. Verlinde: "Zij vormen een ijzersterk trio en ik ben ervan overtuigd dat zij hun rollen in deze bijzondere voorstelling met veel passie en liefde voor Bowie's werk zullen vertolken." Verder spelen ook Juliana Zijlstra (Girl) en Jorrit Ruijs (Zach) in de musical.

Langer door

De musical blijkt een overweldigend succes. Daarom speelt het langer door. "David Bowie is en blijft een fenomeen," aldus Albert Verlinde. "Vooraf was ik benieuwd of het Nederlandse publiek deze voorstelling zou omarmen, dat de reacties zo overweldigend zouden zijn had ik nooit kunnen bedenken."

Muzikaal testament

Velen zien Lazarus als het muzikale testament van David Bowie, die op 10 januari 2016 overleed aan leverkanker. Dit was slechts twee maanden na de wereldpremière van de musical. De regie was in handen van Ivo van Hove, die al jarenlang bij Toneelgroep Amsterdam werkt. Van Hove regisseert ook de Nederlandse uitvoering.

Lazarus speelt vanaf oktober in DeLaMar theater in Amsterdam.

Foto Pieter Embrechts: Selina de Maeyer
Foto Noortje Herlaar: Janey van Ierland


Kijk voor meer musicals in onze theateragenda.
Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater