Artiesten

Brigitte Heitzer speelt Marilyn Monroe in nieuwe musical

Er komt een nieuwe musical, en wel over icoon Marilyn Monroe. En Brigitte Heitzer heeft de eer om de rol van de Amerikaanse te spelen. Goodbye, Norma Jeane zal in het voorjaar van 2020 te zien zijn.

De keuze voor Heitzer lag producent Christian Seijkens voor de hand: "Wij wisten meteen dat we deze voorstelling met Brigitte wilden maken. Zij is een gedroomde Marilyn."

Brigitte zelf is ook erg enthousiast over de rol. "Marilyn Monroe is een icoon, een prachtige vrouw omgeven door een groot mysterie. Haar te mogen spelen is een uitdaging." Ze heeft dan ook veel zin om zich onder te dompelen in films en documentaires over de actrice ter voorbereiding van haar rol.

Het verhaal speelt zich af in 1984. Een jongeman belt op een dag aan bij de 58-jarige Jane Edwards. Maar hij weet zeker dat de vrouw eigenlijk Norma Jeane Baker is, oftewel Marilyn Monroe. De actrice is dus niet overleden in 1962, maar leeft nog steeds. Ze echter wel doodsbang dat iemand achter haar geheim komt. Ze laat de jongen binnen en probeert hem te overtuigen haar identiteit geheim te houden.

Het stuk wordt geregisseerd door Martin Michel en gaat in première op 10 februari in de Goudse Schouwburg in Gouda. Vervolgens reist de voorstelling tot en met eind april door heel Nederland.

Op dit moment staat Heitzer op de planken als Evita Perón in de musical Evita.


Kijk snel voor meer musicals in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater