Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Minder cabaretshows integraal op NPO
07-09-2018

Minder cabaretshows integraal op NPO

Cabaretshows zullen minder vaak integraal op NPO worden uitgezonden.

Genrecoördinator Suzanne Kunzele legt uit dat de NPO streeft naar "een iets modernere vorm die beter past bij de jongere doelgroepen".

Speerpunt


Wel zegt Kunzele dat humor en satire "een belangrijk speerpunt" blijft voor NPO. "Maar we willen cabaret graag op een andere manier zichtbaar gaan maken. We zoeken naar meer eigentijdse vormen van cabaret dan de traditionele voorstellingen."

Als voorbeelden noemt ze programma's als Klikbeet en Zondag met Lubach. "Op die manier willen we jong cabarettalent zeker een podium blijven bieden", legt ze uit.

Er zullen nog wel voorstellingen worden uitgezonden. Waarschijnlijk zullen deze voornamelijk van de 'grote namen' zijn. Ze kon echter geen aantallen noemen. Ook de Oudejaarsconference blijft.

Het nieuws is niet helemaal verrassend. De afgelopen jaren daalde het aantal uitzendingen van cabaretvoorstellingen al. En voorstellingen van jonge talenten kon men vaak pas om 1 uur 's nachts bekijken.

Een gemis


De omroep BNNVARA zendt de meeste cabaretshows uit bij NPO en heeft al zijn ongenoegen over de beslissing geuit. Hoewel ze niet weten wat de gevolgen van de beslissing precies zijn, zouden ze "het verdwijnen van de traditionele cabaretvoorstellingen een gemis vinden". De omroep ziet het vooral als nadeel voor de startende cabaretiers.

Wel zegt het echter "natuurlijk open te staan voor de andere vormen van humor, zowel op televisie als online. We blijven ons zeker inzetten voor cabaret, satire en talentontwikkeling."

Foto: Emiel Ketelaar
Op zoek naar een leuke cabaretvoorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!
Lees meer over: cabaretAlgemeen

Gerelateerd nieuws