Musical, Voorstellingen

Wordt deze musical net zo goed als Soldaat van Oranje?

In Heerlen speelt mogelijk vanaf 2020 een nieuwe megamusical: De Opstand. Het stuk gaat over de Tachtigjarige Oorlog en komt uit de pen van Theu Boermans, regisseur van Soldaat van Oranje. Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht gaat De Opstand regisseren.

Het verhaal gaat over Willem van Oranje en de opstand van de edelen in de Zuidelijke Nederlanden tegen de Spaanse koning in de zestiende eeuw. Met deze opstand begon de Tachtigjarige Oorlog.

Filmisch en Spectaculair

"Met De Opstand willen wij, behalve op filmische wijze een spectaculair verhaal vertellen, ook inzichtelijk maken hoe belangrijk die periode is geweest," aldus Hermans tegen de Volkskrant.

Investeerders gezocht

Op dit moment bestaat het stuk alleen nog op papier. Want eerst gaan de makers op zoek naar investeerders, al zijn de eerste donaties al binnen. De gemeente Heerlen en de provincie Limburg geven ieder 125.000 euro. Verder doneert IBA Parkstad 50.000 euro. En cultuur-gedeputeerde Ger Koopmans schonk nog eens 125.000 euro. De laatste zei daarover: "Mocht blijken dat er verderop in het traject nog overheidssteun nodig is, dan kunnen we dat nog altijd bekijken."

Zo groot als een voetbalveld

Ook zoeken de makers nog een goede locatie in de buurt van Heerlen voor het tijdelijke theater. Ze hebben veel ruimte nodig, want het toneel is zo groot als een voetbalveld. En het theater moet plaats bieden aan 1100 mensen.

De première van De Opstand staat gepland voor oktober 2020. Daarna speelt het spektakel tot de zomer van 2021.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater