Cabaret, Voorstellingen

Mark Rutte blijft niet thuis voor kritische conference Guido Weijers

Premier Mark Rutte is niet van plan om thuis te blijven voor de kritische oudejaarsconference van Guido Weijers. Dat vertelde de minister-president in het radioprogramma De Ochtendshow van Giel Beelen. De cabaretier waarschuwde hem vorige week dat hij beter niet kon kijken, omdat hij best wel veel kritiek op de politicus heeft over zijn rol in het debat over de dividendbelasting.

In de oudejaarsconference heeft de cabaretier namelijk een aantal quotes van de premier achter elkaar gezet. Het gedraai van de premier zou voor Mark Rutte volgens Guido Weijers erg herkenbaar zijn, terwijl de zaal denkt: 'Echt? What the fuck?'.

Onze minister-president is echter helemaal niet thuis. 'Ik ben die avond met vrienden op pad, dus ik zal het in de herhaling moeten kijken.' Verder zal hij het allemaal wel zien. 'Toen ik (de waarschuwing van Guido Weijers) hoorde, moest ik denken aan Wim Kan,' reageert hij. Die gaf namelijk een prachtige conference in 1973. 'Daarin zegt hij op een gegeven moment: 'Ben ik er nog één vergeten, want ze zitten natuurlijk allemaal thuis te kijken. Zou toch leuk zijn als je die ook nog even noemt.' Waaruit je kunt afleiden: het is nog erger als je niet genoemd wordt, dan als je wel genoemd wordt."

"Mijn gevoel zal zijn: ik besta, want ik word genoemd door Guido Weijers," aldus onze premier. "We gaan het verder wel zien."

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater