Artiesten

Marian Mudder verliest moeder

Actrice en schrijfster Marian Mudder deelt een verdrietig bericht op Facebook: haar moeder Riet is overleden op 93-jarige leeftijd. Hoewel ze lange tijd geen goede band hadden, was daar de laatste jaren juist verandering in gekomen.

Marian had geen gemakkelijke jeugd. Haar moeder toonde weinig affectie naar haar dochter. "Mijn moeder, Hendrika, roepnaam Riet, was niet zo'n moederende moeder. Er werd heus voor me gezorgd, ik kreeg goed te eten en had prima kleren aan; mijn moeder deed alles voor het gezin en was altijd aan het werk. Maar er was geen emotionele, affectieve aandacht: nooit een knuffel, lief woord of een aai over mijn bol."

"Ik ben in ons gaan investeren"

De vader van Marian overleed 22 jaar geleden. Het versterkte de band met haar moeder en ze greep deze kans met beide handen aan, door actief dingen samen te ondernemen. "Toen mijn vader wegviel, was mijn moeder heel erg alleen. Dat zag ik als een probleem en dat was het natuurlijk ook. Ondanks dat ik heel lang boos op haar was geweest, omdat ze me niet de jeugd had gegeven die ik wenste, wilde ik dat we het weer leuk zouden krijgen samen. Ik ben in ons gaan investeren, door middel van tijd, logeerpartijen en uitjes." Haar moeder ontdooide volledig door deze nieuwe band, zo vertelt Marian: "Ze is enorm gegroeid in haar moederrol. Zo lief wanneer ze nu ineens een mailtje stuurt met 'ik hou van je'. Door de jaren heen ben ik gaan zien wat een fantastische vrouw mijn moeder is," vertelde ze dit jaar in weekblad Margriet.

Doorbraak Marian Mudder

Marian kreeg nationale bekendheid door haar rollen in series als Vrouwenvleugel en Baantjer. Ook heeft ze de romans Geluksblind (2009), De perfecte minnares (2011), Volgende keer bij ons (2012) en Sofasessies (2017) op haar naam staan.

Sofasessies

Van haar boek maakte Marian de gelijknamige theatervoorstelling, waarin ze uit de doeken doet hoe een groot deel van haar leven werd overschaduwd door depressies en wat haar heeft geholpen deze te overwinnen. Ook speelde ze in de Nederlandstalige theaterbewerking van de film 'Fatal attraction'.

Uitgelichte foto (links): R. Martens

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater