Artiesten

Marc de Hond maakt acteerdebuut in BBC-serie!

Marc de Hond herstelt momenteel van zijn derde chemokuur, maar heeft ook leuk nieuws: hij heeft een rolletje te pakken in de Britse BBC-serie 'Baptiste'!

De opnames van de spin-off van 'The Missing' vonden eind vorig jaar plaats in België. De Hond (41) is hierdoor een prachtige ervaring rijker: "Het was supertof om een keer mee te maken. Gewoon zestig man crew om één scène te filmen." De makers wilden graag een acteur die zelf in een rolstoel zit. De Hond ziet er de humor wel van in: "Ze zochten een knappe man van rond de 40 in een rolstoel, dus dat werd ik." De nieuwbakken acteur deelde het leuke nieuwtje als tip voor zijn volgers op Facebook. "En dat zeg ik niet (alleen) omdat ik er zelf een heel bescheiden rolletje in speel, waar ik verder niets anders over mag zeggen dan dat ik zondag wellicht mijn 'acteerdebuut' maak in een grote internationale tv-serie." De eerste aflevering is aanstaande zondag op BBC1.

(Tekst loopt door onder de foto)

Blaaskanker zoveelste klap voor Marc de Hond

In 2002 werd De Hond geopereerd voor een tumor in zijn ruggenmerg. Tijdens een operatie raakten er zenuwen bekneld, waarop niet snel genoeg werd ingegrepen door het medisch personeel. Het levert hem een dwarslaesie op waardoor hij in een rolstoel terecht komt. De Hond kreeg afgelopen najaar opnieuw een flinke klap te verwerken toen er blaaskanker werd ontdekt. Zijn theatertournee moest hij hierdoor per direct afzeggen, zodat hij zich volledig op de chemokuur kon richten. Inmiddels heeft hij zijn derde kuur achter de rug en is hij alweer een aantal weken thuis. Volgende week krijgt hij een CT-scan waaruit zal blijken of de behandeling effect heeft gehad.

Huwelijksaanzoek bij Jochem Myjer

Op zijn website en Facebookpagina houdt de voormalig rolstoelbasketballer zijn fans goed op de hoogte van het wel en wee in zijn leven. Zo konden we ruim een maand geleden getuige zijn van het huwelijksaanzoek dat hij deed aan Remona Fransen. Hij deed dit tijdens de show 'Adem in, adem uit' van Jochem Myjer in Carré Amsterdam. Samen heeft het stel twee kinderen: de tweejarige Livia en baby James, die in augustus werd geboren. Natuurlijk zei Fransen volmondig "ja" op zijn aanzoek!

Voortschrijdend inzicht

De theatertour 'Voortschrijdend inzicht' is verplaatst naar volgend seizoen. Eerder stond hij in het theater met 'Wie bang is, krijgt ook klappen' en 'Scherven brengen geluk'.

Kijk in onze theateragenda voor het volledige aanbod van cabaretvoorstellingen!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater