Overig

Marc de Hond officieel schoon van kanker, maar gaat onzekere tijd tegemoet

Marc de Hond is dan wel officieel schoon van kanker, dinsdag kreeg de cabaretier geen gunstige diagnose. Dat laat hij weten op zijn website.

De tumor is volledig verwijderd en Marc is schoon verklaard. Toch had de arts dinsdag geen goed nieuws: in twaalf van de dertig gevonden en onderzochte lymfeklieren waren tumorcellen aangetroffen. En dat was niet gunstig volgens de arts. "Theoretisch is het wel mogelijk dat de kanker niet meer terugkeert, maar ik moet er rekening mee houden dat er vroeg of laat weer ergens iets kan opduiken," aldus Marc.

Vreemde gewaarwording

De ongunstige diagnose is een flinke domper, temeer omdat De Hond zich juist de laatste tijd erg goed voelde. "Het is een vreemde gewaarwording om een ongunstige diagnose te krijgen op het moment dat ik me uitstekend voel," schrijft de cabaretier. Zo kon hij weer leuke dingen doen met zijn kinderen. "Heb er al wat speeltuin- en familiebezoekjes op zitten."

Second opinion

De oncoloog adviseerde nu even niets te doen en te hopen dat de cabaretier zo lang mogelijk schoon blijft. Maar Marc en zijn verloofde Remona gaan meer voor "een proactieve aanpak." Daarom vragen ze om een second opinion bij artsen in de Verenigde Staten en in een ander Nederlands ziekenhuis.

Geluk nodig

Hoewel de cabaretier een onzekere tijd tegemoet gaat - "elke keer hopend op goed nieuws" - wil hij er het best van maken. "Desondanks wil ik toch vooral genieten van de momenten waarop het fysiek goed gaat. Dat vergt flexibiliteit, wilskracht, optimisme en een netwerk van liefdevolle mensen om je heen". Maar ondanks al zijn doorzettingsvermogen en optimisme zegt Marc dat hij niet alles in de hand heeft: "De komende maanden & jaren heb ik vooral wat geluk nodig."

Marc en Remona hebben twee kinderen, dochter Livia (2) en zoon James (0). Marc vroeg zijn Remona eerder dit jaar ten huwelijk tijdens een show van Jochem Meyjer.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater