Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Mamma Mia! - Stage Entertainment (musical)
01-10-2018

Mamma Mia! - Stage Entertainment (musical)

Een avondje Mamma Mia! is alsof je naar zomerfeestje in het theater gaat. Dat komt uiteraard niet in het minste doordat de voorstelling doorspekt is met de hits van popgroep ABBA. Die zijn tijdloos en ook al zijn de nummers vertaald naar het Nederlands; je moet écht moeite doen om niet mee te willen zingen. Toch zijn we daar stiekem wel een beetje verbaasd over, want het is al de derde grote productie van de musical in de Nederlandse theaters.

Mamma Mia! Een zomerfeestje met tomeloze energie


Alle lof daarom voor deze liefdevolle productie van Stage Entertainment. Als er één ding is dat deze musical van andere producties onderscheidt, dan is het wel het zichtbare plezier dat van het podium af spat! De cast speelt met een tomeloze energie, waardoor het echt een ouderwets avondje genieten is in het Beatrix Theater in Utrecht.In die cast schitteren een aantal interessante briljantjes. De prachtige heldere stem van Jolijn Henneman hoor je bijvoorbeeld in ieder nummer door, óók als ze toevallig even in het ensemble zingt. In die zin draagt ze dan ook de halve musical naar een hoger niveau. Geen wonder dan ook dat Antje Monteiro in tranen was tijdens een repetitie. Haar 'Dank je voor de liedjes' hoor je jezelf nog dagen neuriën.

Over Antje Monteiro gesproken: die maakt eigenlijk gewoon alle verwachtingen waar. Nummers van ABBA kunnen gezapig en eentonig klinken als je niet met de juiste energie zingt en speelt. Daar merk je bij Antje geen moment iets van! In haar 'Mamma Mia' hoor je de wanhopige liefde, terwijl het nummer vrolijk blijft. Bij 'Dancing Queen' krijg je een onvervalst feest van nostalgie. En bij 'The Winner Takes it All' kun je jezelf zelfs betrappen op een kleine traan.Een ander speerpunt van deze productie is de dans en choreografie. Daar zit zoveel energie en plezier in, dat het alles en iedereen aansteekt. Dat maakt het ene moment ronduit komisch en het andere moment juist spectaculair. 'Voulez-vouz', dat vlak voor de pauze speelt, krijgt er een soort hypnotische trance van. Alsof je dronken raakt van de muziek. En dat is zeker niet het enige hoogtepunt wat de choreografie betreft! Soy Kroon danst misschien nog wel beter dan dat hij zingt. Geen wonder natuurlijk, als winnaar van Dance Dance Dance.Conclusie


Je gaat je geen moment bekocht voelen bij Mamma Mia! De cast blaast zoveel energie in de dans en in de liedjes dat je bij momenten versteld staat van de onverschrokken power. Na een gulle toegift ga je zingend naar huis, en kun je niet wachten tot je de liedjes met Nederlandse teksten uit je hoofd kunt leren. Mamma Mia is een spektakel van dans en muziek. In alle eerlijkheid: deze stoere redacteur krijgt de nummers niet meer uit zijn hoofd, als hij onder de douche staat!

Tekst: Bram Balk
Foto's: Brinkhoff-MögenburgBen je op zoek naar een musical-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.


Gerelateerd nieuws