Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Maarten Heijmans ging op audities in Hollywood
07-02-2018

Maarten Heijmans ging op audities in Hollywood

Gevierd acteur Maarten Heijmans deed na het winnen van zijn Emmy voor zijn rol als Ramses Shaffy edities in de Verenigde Staten. Dat vertelde hij in een interview op NPO Radio 1.

Hij deed onder ander een auditie voor een sf-Netflix film. "Ik zat vannacht op Netflix een film te kijken over een ruimtestation, vrij middelmatig. En ik dacht: dit komt me zo bekend voor. Toen herinnerde ik mij dat ik twee jaar terug auditie had gedaan voor die film en het scenario al had gelezen."

Bang
Maar de acteur wilde er niet alles voor opgeven. Hij was bang vooral mindere rollen te moeten spelen, terwijl hij in Nederland prachtige stukken kan doen. "Maar in de VS wordt natuurlijk ook heel veel middelmatige shit gemaakt. Het klinkt heel geil, filmmaken in Amerika. Maar ik wil vooral goede dingen maken. Daarvoor hoef ik niet weg uit Nederland."

Onderdeel van groter geheel
Maarten is ook erg blij met zijn nieuwe aanstelling bij Toneelgroep Amsterdam. "Als freelancer moet je je eigen weg zoeken. Ik vind het heel fijn om nu weer onderdeel uit te maken van een groter geheel. Om met een groep met een grotere gedachte een reeks voorstellingen te kunnen maken."

Foto: Janey van Ierland

Gerelateerd nieuws