Artiesten

LUV' zegt optredens af wegens burn-out José

Een flinke tegenvaller voor alle LUV'-fans: zangeres José Hoebee heeft een burn-out en daarom zijn alle optredens tot en met oktober geannuleerd.

Manager Brigitte Vis: "Ze krijgt nu allerlei onderzoeken en halverwege oktober gaan we bekijken hoe het er dan voor staat." Het ging al langer niet goed met de zangeres. "José is 20 kilo afgevallen en zit gewoon niet lekker in haar vel. Tijdens haar laatste optreden viel ze bijna spugend van het podium."

Overlijden echtgenoot

José denkt zelf de oorzaak wel te weten van haar burn-out. Zo verloor ze haar man zeven jaar geleden, en ook nog eens twee goede vriendinnen. "Ik heb me altijd stoer gehouden, want ik houd er niet van om anderen lastig te vallen met mijn ellende. Maar het stoer houden is me blijkbaar opgebroken. Ik wilde doorgaan, totdat ik me steeds slechter ging voelen en het dus ook fout ging."

On hold

José houdt nu noodgedwongen rust, in de hoop dat dit haar snel geneest. "Helaas houdt dat in dat ik onze optredens even on hold moet zetten, vooral omdat ik rust moet houden. Ik wil wát ik doe, góed doen. En dat lukt nu even niet. Ik hoop dat jullie dat begrijpen en ik doe er álles aan om weer zo snel mogelijk fit op het podium te staan. Ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichtjes en de steun die ik heb gekregen heb. Het sleept me er doorheen."

LUV' staat achter haar

Haar collega's van de meidengroep en manager Vis staan vierkant achter haar. Aan een vervanger denken ze dan ook absoluut niet. "Dan halen we november en december, bij wijze van spreken, er ook gewoon uit. En als een leuke comeback er niet inzit, nou ja, dan zou dat heel erg jammer zijn. Maar José kan op dit moment niet alles geven en dan moet je stoppen. Het doet ook afbreuk aan het product en dat wil je ook niet, hè? En doordat iedereen haar heeft geadviseerd om gas terug te nemen, heeft ze denk ik die stap daadwerkelijk durven te nemen. Ziek is ziek. Je wilt niet dat Luv' dadelijk een zielig product is. Het is altijd een topproduct geweest, maar nu moet José eerst aan zichzelf denken en daarna komt Luv' weer." Ook Marga Scheide (65) bekijkt de rustperiode positief: "Wij wachten rustig af tot José zich weer beter voelt. Kunnen we allemaal even bijkomen."

Nieuw bandlid

Begin dit jaar maakte de groep bekend de studio in te gaan. Na bijna veertig jaar namen ze een nieuw nummer op in Miami, met Chimène van Oosterhout als nieuwste lid. Na de oprichting in 1976 kende de meidengroep diverse samenstellingen. Zo maakte Patty Brard deel uit van LUV' in de beginjaren.

Kijk voor meer muziekoptredens in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater