Overig

Loretta Schrijver wil 'ouder, dikker, niet zo knap iemand' als Songfestival-presentator

Als het aan Loretta Schrijver (63) ligt, wordt het presentatieteam van het Eurovisie Songfestival veel meer een dwarsdoorsnede van de samenleving. En daar hoort dan ook een 'ouder, dikker, niet zo knap iemand' bij.


Zo vertelde de precentatrice in NPO 5-programma Volgspot. "Ik weet natuurlijk niet hoeveel presentatoren er zijn, maar het zou wel heel leuk zijn als het een aardige dwarsdoorsnede van Nederland zou zijn. Dus ook een ouder, dikker, niet zo knap iemand erbij."


"Nog niet echt oud eigenlijk"


Haar reactie kwam op een column in Elsevier waarin Loretta als eventuele kandidaat naar voren werd geschoven, omdat zij 'ouder' is. Hier kan ze zich echter niet helemaal in vinden. "Ik denk zeker dat alle leeftijden mee moeten tellen, en dat de organisatie van het Songfestival niet aan leeftijdsdiscriminatie moet doen. Het zijn natuurlijk wel altijd verschrikkelijk mooie mensen die de show presenteren. Maar ik voel mij eerlijk gezegd nog niet écht oud eigenlijk."


Doutzen Kroes: "veel te spannend"


Wie het Eurovisie Songfestival gaat presenteren, blijft nog even de grote vraag. Doutzen Kroes (34) is één van de favorieten, maar reageert nog wat aarzelend op de rode loper van de MTV EMA. "Dat kan ik helemaal niet joh. Volgens mij is er wel gebeld al… Ik vind het allemaal veel te spannend." Chantal Janzen (40) wordt ook vaak genoemd, maar is naar eigen zeggen nog niet gevraagd. Hoewel ze er open voor staat, acht ze de kans klein. "Ik denk als ik gevraagd zou worden, zou ik het wel doen. Het is een NPO-feest, om het zo maar even te zeggen. En ik snap wel dat je mensen van de NPO daar dan voor vraagt".


Overwinning Duncan


Na de grote overwinning van Duncan Laurence, is ons land volgend jaar eindelijk weer aan de beurt het internationale liedjesfestijn te organiseren, dat zal plaatsvinden in Rotterdam.

Blijf hier op de hoogte van het Eurovisie Songfestival!

 

 

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater