Artiesten

Loes Luca maakt droom waar op filmfestival Cannes

Ondanks flinke tegenslagen in haar leven de afgelopen jaren, maakt Loes Luca nog steeds haar dromen waar. Zowel in haar eigen leven, als op het witte doek. Zo presenteerde ze onlangs haar nieuwste speelfilm 'Mi Vida' op het filmfestival van Cannes.

Luca presenteerde de film zelf aan de Nederlandse bioscoopexploitanten die aanwezig waren op het festival. Ze reageerden direct enthousiast op de trailer en mochten na afloop gezellig met de actrice tafelen om verder te praten over de film. "Ze waren erg onder de indruk van de eerste beelden. Verschillende bioscopen hebben al aangeboden de première te organiseren," aldus Luca die zich ook verder prima heeft vermaakt op het festivalterrein. "Er is een Nederlands paviljoen, daar liepen best veel mensen rond die ik ken. En ik ben even langs geweest bij de sales agent, die de film aan het buitenland gaat verkopen."

Opgespoten lippen tellen

Gelukkig heeft dit buitenlandse avontuur haar niet veranderd in een diva. Met Hollandse nuchterheid sloeg ze dan ook de wonderlijke taferelen op het festival gade. "We hebben opvallende outfits en opgespoten lippen geteld. Het is heel wonderlijk hoe dat allemaal gaat hier. Mensen staan zich te verdringen bij de rode loper, óók als er niets te zien is. Fotografen staan de hele dag op trappetjes te wachten tot er iets gebeurt. Ik zou daar pertinent het geduld niet voor hebben," aldus de 65-jarige actrice.

Loes Luca: "Heel mooie mensenfilm"

Ook 'Ja zuster, nee zuster' mocht ze in het buitenland onder de aandacht brengen. "Japan, IJsland, San Francisco. Dat was heel leuk; als hoofdrolspeler word je dan met veel egards ontvangen," vertelt Luca vol trots. Het is alweer even geleden dat Luca een hoofdrol speelde in een film. Speciaal voor haar werd dan ook 'Mi Vida' geschreven. Hierin speelt ze een kapster die na haar zestigste haar eigen plan trekt en haar dromen alsnog waarmaakt. Luca kan zich helemaal vinden in haar rol en noemt het dan ook een "heel mooie mensenfilm, over echte problemen waar vrouwen van mijn leven en hun kinderen tegenaan lopen. Als het pensioen voor de deur staat, gaan mensen nadenken over de dromen en ambities die nog niet zijn waargemaakt. Wat doe je dan: kies je voor je eigen vrijheid? Of laat je je toch weer claimen als oppas-oma? Dat zal voor heel veel zestigers erg herkenbaar zijn."

Mi Vida

De film 'Mi Vida' is een tragikomedie en draait vanaf november op het witte doek. De makers verwachten dat het rond kersttijd een regelrechte hit wordt in de filmtheaters!

Benieuwd welke voorstellingen er spelen in de theaters? Kijk snel in onze theateragenda!

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater