Theater

Lief: neem je moeder mee naar het theater!

Heb jij de állerliefste moeder van de wereld? Zet haar dan flink in het zonnetje op Moederdag! En wil je deze keer eens iets groter uitpakken dan de gebruikelijke bos bloemen en een doosje chocola? Wat dacht je van saampjes een mooie voorstelling bezoeken? Of mama nou houdt van een avondje lekker lachen om een gevatte cabaretier, liever wegzwijmelt bij een mooie musical, of wil genieten van een mooie klassieke balletvoorstelling, er zit vast wat voor jullie bij!

Musicals! Welke mama houdt er niet van? Een goed verhaal doorspekt met pakkende liedjes, wat wil moeders nog meer? Natuurlijk speelt ook deze dag de immens populaire Disney-musical The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Dan mag  in het lijstje 't Schaep met de vijf poten natuurlijk niet ontbreken. Deze gouwe ouwe is nog net zo hilarisch als vroeger en zowel jij als je moeder zingt elk liedje zó mee in het DeLamar Theater! The Bridges of Madison County is een prachtige toneelbewerking waar je moeder vast een traantje om zal laten. Woon je in de buurt van Emmen dan zit je goed die dag. Dan dé ultieme Moederdagmusical: Mamma Mia! Het Beatrix Theater in Utrecht staat gegarandeerd op z'n kop met al die aanstekelijke ABBA-nummers! Nog meer keuze in musicals deze dag? Kijk dan snel hier. 

Onbeschaamd lachen om de leukste cabaretiers

Liefhebbers van cabaret zitten goed deze zondag, want door het hele land kun je genieten van cabaretiers met vlijmscherpe humor, pittige sketches en gevoelige liedjes. Zo speelt Richard Groenendijk in het Amsterdamse Carré met zijn show Om Alles. Het duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde, brengt het tv-programma Wachstumsschmerzen naar Theater aan 't Vrijthof in Maastricht. Kijk hier voor het volledige cabaretaanbod op zondag 12 mei.

Voor klassieke mama's

Droomt jouw moeder helemaal weg bij het zien van een mooi ballet? Het Zwanenmeer blijft prachtig, en uitgevoerd door het Het Nationale Ballet is het natuurlijk helemaal een topper! Peter Lusse kent ze vast nog van de grappige tv-serie 'Vrienden voor het leven,' maar hij heeft ook een hele klassieke kant: in Zoetermeer trakteert hij ons dan ook op zijn Trio Particolare. In Den Bosch schittert topvioliste Liza Ferschtmant met werk van Bernstein. Calefax bewerkt muziek vanaf het jaar 1100 tot nu en voert dat uit met de unieke combinatie van hobo, klarinet, basklarinet, saxofoon en fagot. Zij doen Schouwburg Odeon in Zwolle aan komende zondag. Klik hier voor nog meer klassieke toneel- en muziekstukken op Moederdag.

Ook voor jonge gezinnen!

Ben je zelf mama, en zijn je kinderen nog wat te jong om jou te verrassen met een theateruitje? Je kunt natuurlijk ook zelf een leuke familievoorstelling uitzoeken en zo met het hele gezin de ultieme Moederdag beleven! In Heerenveen komen Ernst, Bobbie en de rest: al jarenlang een topper onder de voorstellingen. Peppa Pig zorgt in Roermond voor een verrassingsfeest, dus feestelijker kan niet! En in Den Helder kun je genieten van de boekbewerking van Kruistocht in Spijkerbroek. Zondag is bij uitstek de dag dat er leuke kinder- en jeugdvoorstellingen spelen, dus kijk vooral even hier voor het volledige aanbod deze zondag.

Natuurlijk spelen er nog veel meer topvoorstellingen. Voor het volledige aanbod op Moederdag kijk je hier.

Lees meer over

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater