Cabaret, Voorstellingen

Lenette van Dongen en Theo Nijland winnen Poelifanario

De belangrijkste cabaretprijzen van Nederland zijn uitgereikt. Lenette van Dongen en Theo Nijland zijn de winnaars van de Poelifinario voor hun shows Paradijskleier en En de rest is onzin. Peter Pannekoek won bovendien de Neerlands Hoop prijs (meest veelbelovende theatermaker) voor zijn nieuwe show Later was alles beter.

Vroeger werd er slechts één Poelifinario-prijs uitgereikt, maar sinds 2018 zijn er verschillende categoriën. Lenette van Dongen won in de categorie Entertainment. Ze is daarmee de opvolger van Jochem Myjer, die deze prijs vorig jaar won. Deze Poelifinario wordt meestal uitgereikt aan grote populaire cabaretiers.

Theo Nijland krijgt de prijs voor zowel de categorie kleinkunst als engagement. Hij krijgt nog steeds één prijs, maar dat is natuurlijk wel heel bijzonder. Deze prijzen gaan meestal naar shows die iets minder bekend zijn, maar daarom niet slechter of minder belangrijk zijn.

De Neerlands Hoop-prijs is uiteraard voor veelbelovende cabaretiers. Peter Pannekoek had al wel een grote naam voor zichzelf gemaakt, maar vooral op televisie. Zijn nieuwe show is echter een daverend succes. Dat wordt nu dus bekroond met deze prestigieuze prijs.

Ben je op zoek naar een andere cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater