Theater.nl gebruikt functionele & analytische cookies
Home / Nieuws / Lennaert Nijgh werd zijn grootste eigen concurrent
13-02-2018

Lennaert Nijgh werd zijn grootste eigen concurrent

Lennaert Nijgh wordt beschouwd als de beste liedjesschrijver uit de Nederlandse geschiedenis. Maar: "Het lukte Lennaert in de jaren tachtig steeds minder om zijn grote hits uit de jaren zestig te evenaren". Daarmee werd hij zijn grootste concurrent.

Dat vertelt zijn ex-vrouw Josee Koning aan De Limburger. Zij maakte de voorstelling Een tip van de Sluier waarin zangers de liedjes zingen van Nijgh. "Het is tijd om hem, ruim vijftien jaar na zijn dood, uit de schaduw van de uitvoerenden te halen", vertelt Koning.

"Wat almaar onder de sluier verborgen blijft, is het antwoord op de vraag waarom Lennaert het geluk dat hij had niet kon vasthouden. Het was zo'n mooi mens met zoveel kennis, talent en liefde; waarom heeft hij dat geluk zo laten varen?"

Nijgh schreef onder andere de hits Welterusten, Meneer de President en Het land van Maas en Waal en werkte samen met onder meer Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Rob de Nijs.

Vorig jaar bracht Astrid Nijgh, een andere ex-vrouw van de liedjesschrijver, een boek uit over haar leven met de liedjesschrijver, 'Varen met de Jonge Jacob'.

Een tip van de Sluier speelt de komende maanden in de Nederlandse theaters.

Foto: Gijsbert Hanekroot

Gerelateerd nieuws