Voorstellingen

Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad 2018

Het is bijna zo ver: de officiële start van het jaar waarin Leeuwarden namens Nederland zich de Europese Culturele Hoofdstad hoofdstad van 2018 mag noemen.

De koning en koningin openen LF2018 officieel op 27 januari, waarna er klokken in heel Friesland zullen luiden. Het thema van het jaar is 'iepen mienskip' (saamhorige, open samenleving). De mienskip staat voor de vraag wat we willen met de veranderende wereld, natuur en maatschappij. Het programma speelt zo veel mogelijk in op die vraag. "Het is een feest. Maar het moet wèl betekenis hebben," aldus programmaleider Sjoerd Bootsma.

Er zullen niet alleen Friezen betrokken zijn bij de evenementen. "Er komen Friezen aan te pas, maar ook andere Nederlanders en andere Europeanen," aldus Bootsma. Door de hele provincie vinden dit jaar 250 culturele evenementen plaats, georganiseerd door zestig professionele initiatieven. Ze krijgen hulp van honderden amateurs.

Wil je weten wat er in elk geval in de theaters speelt? Kijk dan snel op de theateragenda van Theater Sneek of Stadsschouwburg De Harmonie.

Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater