Musical, Voorstellingen

Lazarus-tram ter ere van David Bowie

Ter gelegenheid van de geboortedag van David Bowie op 8 januari rijdt er zes weken lang een Lazarus-tram door Amsterdam. Dat laat Stage Entertainment vandaag weten in een persbericht.

"Het is fantastisch om te zien hoe Bowie nog steeds leeft in Nederland", laat algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, Albert Verlinde, weten. En wat heet, binnen een maand werden er meer dan 30.000 kaarten verkocht voor de musical Lazarus die pas in het najaar gaat spelen. Daarbij gaat het om meer dan de helft van het aantal beschikbare kaarten. "Een unicum en reden te meer om Bowie op zijn geboortedag letterlijk een gezicht te geven in het Amsterdamse straatbeeld", aldus Verlinde.

De musical speelt vanaf oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Dat is wel wat later dan oorspronkelijk gepland. Lazarus werd namelijk uitgesteld wegens verlening van de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt.

Lazarus

De musical Lazarus was het laatste project van David Bowie voor hij stierf op 10 januari 2016. De voorstelling - waarin Bowie zelf de hoofdrol vertolkte - is een reis door de geniale geest van de zanger. Uiteraard zijn ook veel van zijn hits te horen, zoals Heroes, Absolute Beginners, Changes en natuurlijk Lazarus. Dit laatste nummer was speciaal voor de musical geschreven en werd later uitgebracht op het Bowie's laatste album Blackstar.

De musical ontwikkelde de Bowie samen met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove regisseert ook de Nederlandse productie. De hoofdrol wordt vertolkt door acteur Gijs Naber.

Begin december vorig jaar vertelde Ivo van Hove over Lazarus in het tv-programma De Wereld Draait Door.


Kijk voor meer voorstellingen in onze theateragenda.
Theater.nl bekijk alle hotels

Nieuw!

Lekker slapen in de buurt van het theater!

Theater.nl bekijk alle restaurants

Nieuw!

Lekker eten in de buurt

De beste restaurants in de buurt van het theater